Търсим подкрепа за политики, които поне на теория се подкрепят

...
Търсим подкрепа за политики, които поне на теория се подкрепят
Коментари Харесай

Никола Минчев: Няма причина ГЕРБ да не подкрепят програмна декларация с приоритети Шенген и еврозона

" Търсим поддръжка за политики, които най-малко на доктрина се поддържат от необятен набор от парламентарни партии. В програмната декларация има съответни политики и точки - за тях търсим поддръжка. Не слагаме условия, а залагаме цели. Стремим се да изведем тези политики, които имат болшинство в пленарната зала и могат да бъдат прокарвани от едно бъдещо държавно управление. Фокусът е върху тематиките и върху политиките. Няма действителна причина ГЕРБ-СДС да не поддържат програмна декларация, в която се съдържат цели Шенген и еврозона. Но да забележим по какъв начин ще гласоподават в пленарната зала ".

Това съобщи пред БНР депутатът от " Продължаваме промяната " Никола Минчев, заместник-председател на Народното събрание.

Той заяви, че правенето на програмната декларация и внасянето ѝ за разглеждане в Народното събрание ще стане след Нова година.

" Със сигурност в кабинета, който ще предложим, ще има и политически лица, тъй като няма формула " чисто експертен кабинет ". Експертното начало е значимо, само че би трябвало да има и задоволително политическо посланичество, с цел да е ясно кой носи отговорността. Засега не са обсъждани имена за съответен състав на държавно управление, единствено името на премиера е конкретизирано - Николай Денков ", изясни той.

Според Минчев възможностите за кабинет с втория мандат не са огромни, само че " това не значи, че Политическа партия няма да положат старания ".

" Ако третият мандат бъде връчен на " Демократична България ", хипотезата пред нас е една, само че в случай че бъде връчен на Движение за права и свободи, примерно, няма по какъв начин да ги подкрепим ", акцентира той.

Минчев изрече очакване, че законопроектът за промени в Изборния кодекс, върху който президентът наложи несъгласие, няма да бъде прегласуван в същия му тип.

" Надявам се да има преосмисляне от страна на политическите сили, които поддържат законопроекта, че връщането на хартиените бюлетини и обезсмислянето на машинния избор, което беше направено, не е стъпка напред в изборния развой, " заключи Никола Минчев.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР