Търсим подкрепа от гражданите и обществото по линия на противодействие

...
Търсим подкрепа от гражданите и обществото по линия на противодействие
Коментари Харесай

МВР търси съдействие от гражданите в борбата с корупцията

Търсим поддръжка от жителите и обществото по линия на противопоставяне на корупцията, сподели през днешния ден на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Гюешево-Деве хълм ” шефът на дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерство на вътрешните работи старши комисар Румен Ганев, съобщи кореспондентът на БГНЕС за района.

Днес започва петата подред самодейност по интернационалния план “Остани чист, кажи НЕ на корупцията ”, в която взе участие Дирекция „ Вътрешна сигурност “ към Министерството на вътрешните работи. От 10 часа на Граничен контролно-пропусквателен пункт Гюешево чиновници на дирекцията, взаимно с сътрудниците си от бранш „ Вътрешен надзор и професионални стандарти “ при Министерството на вътрешните работи на Република Северна Македония, организираха проучване на преминаващите през пункта. Целта е да се увеличи информираността и доверието на жителите в активността на полицията и държавната администрация. Брифинг дадоха шефът на Дирекция “Вътрешна сигурност ” към Министерство на вътрешните работи ст. комисар Румен Ганев и северно-македонският му сътрудник Деян Андонов.

„ Регионалната мрежа на вътрешните служби, в която вземат участие петте балкански страни – България, Гърция, Румъния, Северна Македония и Сърбия е неповторима, друга такава в Европа няма. На мероприятието през днешния ден ще бъдат раздавани рекламни материали, които пропагандират концепциите на плана, в който с изключение на петте служби сътрудници са и синдикатите, както и водещи университетите в Скопие, Югозападният в Благоевград, русенският и Полицейската академия, по този начин търсим оптимално посланичество и поддръжка “, сподели шефът на Вътрешна сигурност към Министерство на вътрешните работи.

„ Акцията няма да се ограничи единствено с този граничен пункт, продължаваме и на останалите “, сподели ръководителят на „ Вътрешен надзор “ в Северна Македония и заместник-министър Деян Андонов.

„ Само полицията, без помощта на жителите, няма да реши проблемите с корупцията, ние не крием когато имаме проблем, споделяме го и търсим решение “, сподели ст. комисар Румен Ганев. Според него инспекции ще се вършат и от чиновници под прикритие като преминаващи през граничните пунктове.

„ Целта на тези скрити и документирани инспекции е да насърчаваме съзнателните чиновници. Те желае да бъдат подтиквани и морално, като да вземем за пример посредством състезанието „ Служител на месеца “, насърчаваме положителните каузи отвън работата на чиновниците ни, стига неприятни, дано има и положителни вести “, добави шефът на Дирекция „ Вътрешна сигурност “. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР