Търканията между бивши и настоящи членове на ГЕРБ, породени заради

...
Търканията между бивши и настоящи членове на ГЕРБ, породени заради
Коментари Харесай

ГЕРБ-Банско остро налетя на сближил се с Цветанов бивш кмет

Търканията сред някогашни и сегашни членове на ГЕРБ, подбудени поради появяването на групировката на Цветан Цветанов „ Републиканци за България ”, стават все по-явни.

В четвъртък от локалната организация на ГЕРБ в Банско излязоха с остра декларация против някогашния кмет на града Георги Икономов, в която го приканиха да напусне поста на общински консултант. Причината за гнева на деятелите е показното присъединяване на Икономов в поредност събития, проведени към независимия политически план на Цветанов. За последно Икономов се появи на сбирката на инициативния комитет на бъдещата партия, на която „ републиканците ” одобриха план на своята учредителна декларация.

„ След подаденото от самия него заявление за овакантяване на партията, господин Икономов би трябвало да извърви до дъно пътя на достойнството и да се отдръпна и като общински консултант в локалния парламент. С цялото ни почитание към него, бихме желали да му напомним, че той сега е общински консултант единствено и само тъй като бе лидер на партийната листа на ГЕРБ на последните локални избори, а не поради преференциален избор за него като персона ”, показват в декларацията си явно гневните гербери в Банско.

От локалната организация молят към Икономов „ да поеме отговорност за смяната в своята партийна принадлежност ”. И отсичат: „ Всичко останало би могло да се пояснява като замяна на вота на жителите и отменяне на високия честен стандарт в политиката, който господин Икономов като дълготраен член на ГЕРБ е спазвал! ”

Бившият кмет на Банско беше в недружелюбност, откогато изгуби локалните избори в града в края на предходната година. Тогава вождът на ръководещата партия Бойко Борисов даде да се разбере, че счита него и останалите водещи фрагменти на ГЕРБ в Благоевградско за виновни за погрома, който претърпя групировката в региона. „ Аз ги чаках тези резултати... Събрах ги Камбитов, Икономов, на Сандански кмета, и им споделих: " Ще загубите ". - Не, ще спечелим. Добре, ще ви дам и този късмет “, разказваше Борисов след вота. И още тогава се закани да прави промени в партията. Изглежда Икономов е побързал да потърси нови благоприятни условия за политическа кариера.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР