Тържеството за Трети март в Ловеч, когато отбелязваме 145 години

...
Тържеството за Трети март в Ловеч, когато отбелязваме 145 години
Коментари Харесай

Симфониета - Враца, трио „Тенорите“ и актьорът Емил Пеняшки гостуват в Ловеч на 3-ти март

Тържеството за Трети март в Ловеч, когато означаваме 145 години от Освобождението на България от османско робство, ще се бъде на пл. „ Тодор Кирков “ на 3-ти март2023 година, петък, от 11:00 ч. Националният празник ще бъде честван с гражданскопоклонение и церемониален боен обред по полагане на венци и цветя на паметника на воеводата Тодор Кирков в кв. „ Вароша “.

По-рано същия ден от 10:00 ч. ще бъде отслужен признателен молебен и панихида за починалите и полагане на венци и цветя на Паметника на починалите ловчалии в храм „ Св. Троица “. От 10:40 ч. присъстващите ще поднесат цветя на Паметната плоча на Цачо Шишков на едноименната улица.

Други групи от жители в 10:30 ч. ще поднесат венци и цветя на „ Кървавият камък “ в кв. „ Дръстене “ и на Белия монумент, Алеята на българо-руската дружба, Черния монумент и Паметника на Гложенеца в парка „ Стратеш “.

Събития, отдадени на Трети март, има и 2 март 2023 година
Общоградски училищен рецитал „ Историята своя тачим “, проведен от Република България „ Проф. Беню Цонев “, ще се състои в ХГ „ Проф. Теофан Сокеров “ от 17:00 ч. в четвъртък.

Същия ден от 18:00 ч. в Ловчанско читалище „ Наука-1870 година “ е изявата под надслов„ Възрождение “. Публиката ще се насладина концерт с присъединяване на Симфониета - Враца, трио „ Тенорите “ и артистът Емил Пеняшки.

Община Ловеч насочва покана към жителите и гостите на Ловеч да вземат участие в събитията.

Забележка: Снимката е архивна-

Община Ловеч, пресцентър
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР