Тържеството, в чест на видния книжовник, просветител и учител, започна

...
Тържеството, в чест на видния книжовник, просветител и учител, започна
Коментари Харесай

Основно училище Неофит Рилски - село Горно Драглище отбеляза 230 години от рождението на своя патрон с вълнуваща музикално-литературна програма

Тържеството, в чест на видния литератор, просветник и преподавател, стартира със слова на Негово Високопреосвещенство Неврокопски митрополит Серафим и господин Сашо Александров (директор на ОУ “неофит Рилски ”), които приветстваха всички посетители на събитието в Народно читалище “Слънце 1938 година ”

Програмата продължи с показване житейския път на български монарх Неофит Рилски, патриотични песни и стихове, в осъществяване на възпитаници от 1 до 7 клас. По мотив празника, с усмивка на разположение възпитаниците на учебното заведение в село Горно Драглище допряна всички присъстващи - с магията на спектакъл и “Златната връвчица ” на Георги Райчев.

Малко по-късно на сцената, със специфични поздрави, се качиха клуб за достоверен фолклор “Банска младост ”, с създател иконом Георги Касапинов и началник Нели Михайлова. След тях колоритните баби на Горно Драглище - Дешка, Дена, Елена, Райна и Яна, благодарение на десетки малчугани, показаха драматизация на приказката “Дядо и ряпа ”.

Пазейки родната памет, с пламъка на общността горящи сърца, възпитаници на ОУ ”Неофит Рилски ” - танцьори от НЧ “Слънце ” зарадваха публиката с пленяващи фолклорни, танцови осъществявания.

Патронният празник, който приключи с песента “Къде си вярна ти обич национална ”, зае и почетно място в историята на ОУ “Неофит Рилски ”, обявявайки дата 2 ноември като формален празник - за честване на годишнини на учебното заведение.

Тържеството на културата и образованието бе почетено от представители на Община Разлог и Кметство село Горно Драглище, някогашни и сегашни възпитаници и преподаватели, десетки посетители от цялата община.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР