Тържественото честване на Деня на народните будители в град Барселона

...
Тържественото честване на Деня на народните будители в град Барселона
Коментари Харесай

Десислава Радева отбеляза Деня на народните будителите с българските неделни училища в Барселона

Тържественото честване на Деня на националните будители в град Барселона се организира под патронажа на брачната половинка на президента на Република България.

Госпожа Десислава Радева означи празника като участва на  тъжествения концерт и се срещна с шефове, учители и възпитаници от петте български неделни учебни заведения в Каталуния и Арагон – БНУ “Св. Св. Кирил и Методий ”, БНУ “Св. Седмочисленици ”, БНУ “Васил Левски ”, БНУ “Паисий Хилендарски ”, БНУ “Възраждане ”.

В обръщението си към децата госпожа Радева показа, че за нея Денят на националните будители е колкото публичен, толкоз и персонален, тъй като всяка знакова среща в живота на един човек трансформира и разкрива същността му и го построява.Тя подари на всяко учебно заведение книги на две български писателки- романите “Пътуване към себе си ” на Блага Димитрова и “Глина ” на Виктория Бешлийска с посвещение и подпис от авторката.

По-късно госпожа Радева взе участие в дискусионна среща, на която бяха разисквани опциите за основаване на обичаи под патронажа на брачната половинка на президента или на Администрацията на президента за подкрепяне на българските създатели при техните гастроли измежду българските общности в Испания.

Госпожа Радева съобщи своята подготвеност и ангажираност да търси разновидности и отсега нататък да подкрепя и поставя старания българските деца, както в страната, по този начин и отвън нея да имат достъп до културни събития.

От години госпожа Радева поддържа плана на маестро Георги Калайджиев и неговата брачна половинка – общественият психолог Мария Хаушилд- “Музиката вместо улицата ”. Припомняме, че планът отваря вратите на класическата музика за деца от обществено слаби фамилии в град Сливен. Целта му е да разкрие многообразния свят на музиката и да разшири културните хоризонти на малчуганите.

От скоро Сдружението на госпожа Радева, „ Живата вода на България„ започва самодейност, която ще обезпечава безвъзмезден достъп до музикални и театрални събития в взаимна работа с българските културни институти в София, като задачата още веднъж е подрастващите да се срещнат с музикалното и театралното изкуство.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР