Търговци на автомобили от улица Липа“ в квартала с компактно

...
Търговци на автомобили от улица Липа“ в квартала с компактно
Коментари Харесай

Чичото и Снайпера били с бухалки БГ проститутките в Италия

Търговци на коли от улица „ Липа “ в квартала с плътно население „ Младеново “ в Лом са уличени в Италия, че държат проститутките в Лече и района. Според италианските управляващи млади девойки от България са склонявани да продават телата си, като са били бити с бухалки и дрогирани.

Това излиза наяве от издадена от съда в Лече Европейска заповед за арест (ЕЗА) за шестима български жители.

При взаимна акция на Окръжната прокуратура, Министерство на вътрешните работи в Монтана и Враца и представители на ENFAST – Италия, у нас са закопчани петима мъже на 21, 23, 31, 34 и 49 години, и 29-годишна жена. От 900 страници следствени документи, показани от италианците, излиза наяве, че 53-годишният Анто Янчев Антов – Чичото, който има записана италианска компания в Пулия за търговия с коли, в действителност е необут на проститутките.

Синът му – Янек Антов Янчев – Снайпера, пък е притежател на компания за импорт на коли от Италия, записана на улица „ Липа “ в Лом. Дружеството е с капитал от 20 лв. и замразена активност - това показа инспекция, направена от „ Телеграф “.

В кюпа е и снахата Милена Миткова на 28, както и 18 други българи, най-вече от компактното население у нас. Задържан е и ортакът им италианец Луиджи Ферари на 51 години.

Издирва се и още един българин, който е набирал личен състав, девойки и момчета, най-вече от Северна България с обещания за работа в Италия. Вместо това той ги предавал на бандата, след което били изпращани да проституират по улици, автомагистрали, както и в жилището на Чичото.

Жриците работели непрекъснато – и през уикендите, и по време на празници, на студ, и на дъжд. Те били принуждавани посредством принуждение, бити с бухалки и дрогирани.

Междувременно от Окръжна прокуратура – Враца обявиха следното:

В Окръжна прокуратура – Враца са постъпили Европейските заповеди за арест по отношение на българските жители П.П. (на 21 години) и С.П. (на 24 години). Те са оповестени за интернационално търсене от способния орган в Италия.

Двамата мъже се търсят от Първоинстанционния съд в Лече за осъществяване на наказателно гонене. По водено в чужбина дело е открито, че за времето от май 2021 година в италианския Лече и неговата провинция те взели участие в незаконно съдружие с други жители на България.

Те довеждали на територията на Италия дами, набирани особено за проституиране. Улеснявали ги и ги експлоатирали, поставяли ги в положение на цялостно и непрекъснато послушание. Упражнявали по отношение на тях физическо принуждение, закани и санкции, като им отнемали опцията да вземат независими решения и да работят съгласно волята си.

Задържаните в България П.П. и С.П. предоставяли значима помощ на незаконната група, като по делото са събрани доказателства за дейностите им по рекрутиране и довеждане в Италия на дами за да ги принудят да проституират.

Предвиденото в законодателството на Италия наказване за присъединяване в проведена незаконна група, трафик на хора и свеждане и държане в състояние на иго е до тридесет години отнемане от независимост.

Деянията, за които са издадени Европейските заповеди за арест, са закононарушения и по законодателството на България.

Понастоящем търсените в Италия лица са арестувани за период до 72 часа с постановления на Окръжна прокуратура – Враца.

Предстои Окръжен съд – Враца да се произнесе по импортираните от прокуратурата претенции за взимане на ограничения за неотклонение „ задържане под стража “ по отношение на тях.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР