Търговци да ни издават електронен касов бон, който да ни

...
Търговци да ни издават електронен касов бон, който да ни
Коментари Харесай

Ще си получаваме фискалния бон на електронната поща

Търговци да ни издават електронен касов бон, който да ни изпращат на имейла, плануват промени в Наредба № Н-18 за вписване и отчитане посредством фискални устройства на продажбите в комерсиалните обекти, качена за публично разискване.

Предложените промени произтичат от въведената в Закона за налог върху добавената стойност (ЗДДС) опция за търговци, да могат да записват и регистрират осъществяваните доставки или продажби в този търговски обект посредством издаване на фискален бон, генериран в електронен тип, който се дава на получателя по електронен път.

Фискалният бон ще се дава на клиента посредством изпращане на електронния му адрес или посредством запазване и визуализация в негов профил в интернет уебсайт или мобилно приложение, предвижда наредбата.

При поискване фискалният бон ще се издава на хартия. 

По този метод икономическите оператори ще могат, употребявайки модерни софтуерни решения и способи на връзка, да генерират в електронен тип и дават по електронен път (на електронен адрес, мобилно приложение и др.) на своите клиенти фискалния бон, доказващ записаната продажба на закупената стока, надлежно услуга, се показва в претекстовете към плана, представени от Pariteni.bg.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР