Търговският дефицит на Турция се наду до рекордно равнище през

...
Търговският дефицит на Турция се наду до рекордно равнище през
Коментари Харесай

Турският търговски дефицит удари рекорд през юли

Търговският недостиг на Турция се наду до рекордно ниво през юли, заздравен от повишените разноски за сила, оповестява Bloomberg. Дефицитът на страната през предишния месец е достигнал 10,7 милиарда щатски $, надминавайки медианните прогнози в анкета на медията за равнище от 10,6 милиарда $.

Това е било исторически най-високото равнище, откогато се води статистиката от 1984 година насам. В интервала януари-юли дефицитът се е равнявал на 62,2 милиарда $, което е със 143,7% повече по отношение на същия интервал година по-рано.

Централните банкери в страната се пробват да подкрепят растежа посредством ултраразхлабена парична политика, надявайки се, че евтините заеми ще намерят своя път към производителите и компаниите, насочени към износа.

Перспективите за комерсиалния баланс на страната се утежниха след съветската инвазия в Украйна, която доста оскъпи енергоносителите. Русия, основен източник на недопечен нефт и природен газ, разреши на Турция да прави някои заплащания в рубли, само че детайлите за изискванията, контрактувани сред двете страни, не престават да се пазят в загадка.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР