Търговските спорове за доставките на втечнен природен газ (LNG) ескалираха

...
Търговските спорове за доставките на втечнен природен газ (LNG) ескалираха
Коментари Харесай

Газовият спор между Германия и Индия се прехвърли на политическата сцена

Търговските разногласия за доставките на полутечен природен газ (LNG) ескалираха в политическа борба сред Берлин и Ню Делхи, заяви организация Bloomberg. Според настоящия контракт до 2041 година индийската компания GAIL India Ltd би трябвало да получава годишно 2,5 милиона тона LNG от бившето поделение на „ Газпром “, което в този момент се управлява от Германия и е преименувано на SEFE (Securing Energy for Europe GmbH). От месец май тази година обаче компанията анулира доставките на 17 доставки на LNG, защото към този момент не може да получава гориво от съветския полуостров Ямал.

Според източници на организацията, страните са привлекли дипломати, с цел да се опитат да разрешат въпроса с износа на сила отвън съда. Ню Делхи счита, че SEFE би трябвало независимо да търси способи за попълване на запасите и да извърши всичките си отговорности към Индия.

Глобалният скок в цената на природния газ " удари тежко сензитивните към цените разрастващи се страни " и Индия е принудена да похарчи обилни средства, с цел да откри сурогат на анулираните доставки.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР