Търговските дружества, които управляват най-големите спортни обекти, са ръководени по

...
Търговските дружества, които управляват най-големите спортни обекти, са ръководени по
Коментари Харесай

Радостин Василев с още скандални факти за Зимния дворец

Търговските сдружения, които ръководят най-големите спортни обекти, са ръководени по незаконен метод. Това съобщи министърът на младежта и спорта Радостин Василев в изявление за Нова тв.

Министерството на младежта и спорта ще подаде сигнал за положението, в което се намира Зимният замък на спорта. То е рисково за децата, които упражняват там и би трябвало да се търси наказателна отговорност на виновниците, безапелационен бе Василев.

Той заяви, че ще извади количествено-стойностната сметка на ремонта, който е осъществен през 2018 и 2019 година в Зимния замък. Ще бъде тествано какво е ремонтирано, по какъв начин е ремонтирано и в какво положение е сега.

Според мен не се вижда ремонт за 600 000 лева, камо ли за 6 млн. лева, само че аз не съм специалист в оценка на сходни действия. Има органи, които ще го създадат. За мен, в случай че по този метод ремонтираш база, е най-малкото нецелесъобразно, съобщи Василев.

За настоящето положение на Зимния замък на спорта бях осведомен от новото управление на комерсиалното сдружение “Академика 2011 ” ЕАД, чийто принципал е Министерството на младежта и спорта. За три месеца нямах нито един сигнал от управленията на “Национална спортна база ”, “Академика 2011 ” и “Сердика спортни парцели ”. Нямах даже връзка с тези сдружения. Те са ръководени по незаконен метод от хора, на които би трябвало да се търси наказателна отговорност. Това нещо е несъмнено, разкри спортният министър.     

Той подсигурява, че ще бъдат прегледани всички контракти за наем на пространствата в Зимния замък на спорта. " Ние нямахме достъп до тях и се наложи да търсим ключар, с цел да ги отключи. От новото управление на “Академика 2011 ” разбрах, че са освободени на пожар от наемателите. Тепърва ще проучваме по какъв начин наемателят е напуснал, при какви условия се е стопанисвал обектът, какви задължения е имал по поддръжката му. По предварителна информация договорите за наем не са били източник на приходи за комерсиалното сдружение, а най-вероятно за някой избран човек, само че не и за страната ", съобщи още Радостин Василев.

Категоричен съм, че София има потребност от втори център за зимни спортове. Проблемът със Зимния замък на спорта е, че той е единственото оборудване от подобен мащаб, което е дом на хокей, кънки и другите зимни спортове на лед. Един ремонт тук ще отнеме години. Ако го затворим, тези спортове завършват. Необходим е зимен център за спорт. Това е изрично. Пари се оказва, че в страната има, когато те се харчат законосъобразно и оправдано, сподели министърът. И се ангажира следващата година в бюджета да се плануват средства за зимните спортове, в случай че е допустимо и би трябвало да е допустимо.

За тази година сме възнамерявали към този момент два огромни инфраструктурни плана в спорта, заяви Василев.

Спортният министър разяснява и политическа конюнктура в страната: " Правителството ни е постапокалиптично на едно ръководство, което е довело България, а освен Зимния замък, до това, което видяхме. За 4 месеца 4 разнообразни обединения, които имат радикално разнообразни политически възгледи се сблъскват с доста съществени рецесии. Ако министрите и съдружните сътрудници не осъзнаят, че публичният интерес би трябвало да се слага преди персоналния, че това, от което обществото има най-голяма потребност, в действителност е надалеч от тематиките, които Народното събрание разисква, че би трябвало доста незабавно да създадем ограничения, свързани със законодателни начинания от голяма важност за хората, губим доверието на хората. ".

" Работя доста добре с безусловно всички свои сътрудници, тъй като е застанал зад кардинални хрумвания. Не стартирам никакви частни, корпоративни и бизнес ползи. Нямам никакви персонални ползи в спорта. Приемам това като идея и от там имам доверието на премиера, на държавното управление, парламентарната ми група. С съдружните сътрудници работя добре. Дори с опозицията, тъй като върша всичко допустимо да отделя спорта от тези проблеми, с които се сблъскват те сега, а те са най-вече личностни и проблеми от малък темперамент.От нищо не се опасявам. Това се вижда от метода, по който ръководя ММС. Притеснявам се, че в случай че има продължаващ отрицателен тренд в доверието към държавното управление, доста по-трудно ще обясняваме на обществото какви промени вършим. Смятам, че огромен проблем на част от изпълнителната власт сега е, че не могат вярно да изкомуникират позитивните неща, които вършат и остават неразбрани. За разлика от опозицията, която е доста опитна в една своя част и която без значение, че е опустошила България безусловно и я е довела в това положение, сега доста ловко демонстрира недъзите, присмива се ”, разяснява спортният министър.

Радостин Василев показа персоналното си мнение по тематиката Украйна. " От войната там бягат доста хора, само че моето персонално мнение е, че българската гостоприемност не би трябвало да прескача границата и да става меркантилност, инфантилност. Помощта е едно, намесата ни във военни спорове, без значение, че сме член на едната от организациите, без някой да желае от нас сходно нещо и без да е задействана една уговорка в контракта с НАТО, е напълно друго. Моята позиция е, че ние би трябвало да пазиме българския народен интерес и да не вървим, където не ни е мястото ", съобщи министърът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР