Търговската война между Съединените щати и Китай и напрежението около

...
Търговската война между Съединените щати и Китай и напрежението около
Коментари Харесай

Путин, Тръмп и сие от Г-20 се срещат в Осака

Търговската война сред Съединените щати и Китай и напрежението към Иран се чака да бъдат водещи тематики на срещата на върха на Г-20 през уикенда, която се открива през днешния ден в западния японски град Осака, заяви ДПА.

Американският президент Доналд Тръмп и неговият китайски сътрудник Си Цзинпин ще се срещнат на следващия ден и това ще е един от най-нетърпеливо предстоящите моменти на тазгодишния конгрес на водещите международни стопански системи.

Експертите са разграничени по въпроса дали Тръмп и Си могат да сключат договорка или най-малко да създадат пауза в комерсиалната война, или двете страни ще продължат по пътя на икономическото разделяне.

Япония се надява да употребява срещата на върха, с цел да даде отпор на протекционизма по света, само че остава неразбираемо дали Токио може да се опълчи на тази наклонност, изключително в случай, че държавното управление се пробва да не разгневи Тръмп.

Очаква се изменението на климата да бъде горещо дебатиран въпрос на срещата на върха. Съединени американски щати желаят да избегнат потреблението на израза " световно стопляне ", до момента в който Франция упорства уговорките за ограничение на въглеродните излъчвания да бъдат включени в окончателната обща декларация.

Тръмп ще се срещне и с други международни водачи, в това число съветския президент Владимир Путин и турския президент Реджеп Тайип Ердоган.

Около 32 000 полицейски чиновници и други членове на службите за сигурност са ситуирани за срещата на върха, която се организира в миг, когато наближава тропически циклон, донесъл проливни дъждове в Осака.

Путин vs. Тръмп

Срещата сред президентите на Русия и Съединени американски щати Владимир Путин и Доналд Тръмп в коридорите на форума на Г-20 в Осака в петък може да продължи до час и половина. Това проличава от работния график на Тръмп, оповестен от пресслужбата на Белия дом, съобщи ТАСС.

Според документа е планувано срещата да стартира в 14,00 ч. локално време (8,00 бълг. време). Следващата по време среща на американския президент е с президента на Бразилия Жаир Болсонаро от 15,30 ч. (9,30 ч. бълг. време).

Вчера помощникът на съветския президент Юрий Ушаков заяви, че Путин и Тръмп ще имат на 28 юни обособена среща в коридорите на форума в Осака, като диалогът им може да продължи към час.

По думите на Ушаков срещата ще се състои в помещение в зоната за двустранни договаряния, подбрано от американската страна. Той добави, че двамата ръководители сами ще дефинират дневния ред.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР