Търговище. Възрастна жена е пострадала при инцидент с газова бутилка

...
Търговище. Възрастна жена е пострадала при инцидент с газова бутилка
Коментари Харесай

Възрастна жена е пострадала при инцидент с газова бутилка в дома си в Търговище

Търговище. Възрастна жена е потърпевша при случай с газова бутилка в дома си в гр. Търговище, оповестиха от ОДМВР. На 12.02.2022 година към 8,20 ч в остъклена тераса на апартамент на ул. “Шейново “ в гр. Търговище вследствие на приключване на газ от газова бутилка с пропан-бутан и неговото следващо възпламеняване живееща на адреса 77-годишна жена е получила изгаряния от втора и трета степен, и порезни рани от счупени стъкла. Служители на РСПБЗН-Търговище са помогнали на екип на „ Спешна помощ “ за своевременното изнасяне на дамата от жилището и преместването й до колата за спешна помощ.

Пострадалата е превозена и настанена за лекуване в клиника по изгаряния в гр. Варна. В резултат на случая е повредено остъклението на терасата на жилището, домашно имущество и електроуреди, и са опушени към 25 кв м стени.

По случая е стартирано досъдебно произвеждане по член 330, алинея 2, т. 1 от Наказателния кодекс.

Още два пожара с породени от тях материални вреди са погасили през горепосочения интервал от време чиновници на РСПБЗН-Търговище. Реагирано е на сигнал за зародил пожар в кабината на товарен автомобил на път I-4/София-Варна/ - до разклона за гр. Разград. В резултат на случая транспортното средство е унищожено. Няма потърпевши хора. Предполагаемата причина за пораждане на случая е късо съединяване.

Екип чиновници на същата работа са се отзовали и на сигнал за зародил пожар в тухлено гаражно помещение, което е било прилепено към къща в с. Цветница, община Търговище. В резултат на пожара са унищожени намиращи се в помещението ел. принадлежности. Къщата е избавена от огъня.
Вероятната причина за пораждане на пожара е късо съединяване във включен ел. компресор с навит удължител – вид макара, намиращ се в гаража, който е обслужвал отоплителна печка с пелети. Ликвидиран без директни материални загуби е и пожар в запалени боклуци в резервоар на ул. „ Цар Освободител “ в гр. Търговище.

Служители на РСПБЗН-Омуртаг са се отзовали на получен сигнал за зародил пожар в избено помещение на къща в гр.Омуртаг. В резултат на случая са унищожени съхранявани в мазето към 11 кв м дърва за огрев. Предполагаемата причина за възникването му е детска игра с огън. Техни сътрудници от РСПБЗН-Антоново са погасили без загуби пожар, зародил в коминно тяло на къща в гр. Антоново заради погрешно прилагане на отоплителен апарат.

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР