Търговище. Създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността

...
Търговище. Създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността
Коментари Харесай

Президентът Румен Радев: Създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността на малките и средни предприятия е от ключово значение за икономическото развитие на България

Търговище. Създаването на предвидима бизнес среда и насърчаването на конкурентоспособността на дребните и междинни предприятия е действителна инвестиция в заетостта и е от основно значение за икономическото развиване на България. Това написа президентът Румен Радев в профила си във " Facebook " .

" Малкият и междинен бизнес съставляват към 99% от всички предприятия както в България, по този начин и в Европейски Съюз, и основават 75% от работните места в нашата страна. Това е гръбнакът на стопанската система и съхранението му е единствената опция за бързо възобновяване след рецесията. Затова е нужна съответна държавна политика, която действително да доближава до засегнатия дребен и междинен бизнес, изключително в по-малките обитаеми места, с цел да ограничи следствията от икономическата и обществена рецесия.
В края на 2017 година посетих българско мебелно дружество в региона на Търговище, което откриваше третата си индустриална мощ. Днес още веднъж съм тук, с цел да обсъдим с управлението по какъв начин се оправя бизнесът в днешната рецесия. Благодарение на прозорливостта на управлението и всеотдайността на служащите това българско дружество е устояло на провокациите и се развива ", написа още президентът.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР