Търговище навлезе в критичната тъмночервена COVID зона, след като за

...
Търговище навлезе в критичната тъмночервена COVID зона, след като за
Коментари Харесай

Банкетите докараха първата тъмночервена зона у нас

Търговище навлезе в сериозната тъмночервена Коронавирус зона, откакто за последните дни инфектираните с ковид са 503 на 100 000 души, сочат данните на Националния център по заразни и паразитни заболявания. 

С Covid-19 са диагностицирани 24 поданици на община Търговище, 17 - на община Попово, 13 - на община Омуртаг, 3 - на община Антоново и eдин - нa oбщинa Oпaĸa.

От началото на имунизационната акция против болестта до този миг в региона са ваксинирани общо 28 235 индивида. 13 555 лица са със приключен имунизационен цикъл, а 14 680 души имат сложена единствено първа доза ваксина, като 154 от тях са имунизирани през вчерашния ден.

Според главния секретар на РЗИ-Търговище доктор Марин Йовов скокът на инфектираните се дължи на проведените мероприятия в града и близките села - сватби, тържества и кръщенета, които са посещавани от стотици души, както и от адресната регистрация на множеството поданици, която се причислява към общината.

От през вчерашния ден в алената зона е половин България - Бургас, Варна, Велико Търново, Пазарджик, Пловдив, Русе, Силистра, София град, Стара Загора, Търговище, Хасково, Ямбол, Габрово и Шумен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР