Търгът за изграждане на здравна информационна система се обжалва, обявиха

...
Търгът за изграждане на здравна информационна система се обжалва, обявиха
Коментари Харесай

Обжалват и търга за електронно здравеопазване

Търгът за създаване на здравна осведомителна система се апелира, оповестиха от Министерството на здравеопазването.
В комисията за защита на конкуренцията е постъпила тъжба против решението на министъра на опазването на здравето за разкриване на социална поръчка с предмет " Избор на реализатори за създаване на осведомителни системи и подсистеми в осъществяване на пет от дейностите, включени в план " Доизграждане на националната здравна осведомителна система - стадий 1 и стадий 2 ", включваща пет обособени позиции за над 4 млн. лева без Данък добавена стойност. С жалбата е поискана краткотрайна мярка " прекъсване на процедурата ". Това още не е станало, защото в Комисия за защита на конкуренцията още не е формирано произвеждане, допълват от Министерство на здравеопазването, представени от в. " Сега ".
Обществената поръчка ще бъде спряна едвам откакто Министерството на здравеопазването бъде известено за формиране на произвеждане от Комисията за защита на конкуренцията, допълват оттова.
Парите за търга са обезпечени по Оперативна програма „ Добро ръководство “. Той е за разработка на ерегистри, е-административни услуги, здравно-информационен портал, е-медицинско досие, е-рецепти и е-направление. Основната цел на поръчката е създаване на Национална здравна осведомителна система, изясняват от Министерство на здравеопазването. Засега упованията са е-здравеопазването да бъде реалност в средата на 2019 година
Предишният огромен търг на Министерство на здравеопазването - за пазаруване на 400 коли за спешна помощ за незабавна помощ, също се забави поради обжалвания. В последна сметка офертите бяха отворени и се оказа, че за една трета от оповестените позиции няма никакъв интерес от компаниите и търгът за тях ще би трябвало да стартира още веднъж.

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР