Тараклия. Кметът на населения предимно с българи град Тараклия в

...
Тараклия. Кметът на населения предимно с българи град Тараклия в
Коментари Харесай

Сергей Филипов, кмет на Тараклия: Увеличавайте населението за сметка на тези, които плащат достойно за това!

Тараклия. Кметът на популации най-вече с българи град Тараклия в Молдова разгласява известие в обществената мрежа „ Facebook “ , от което излиза наяве, че му е отхвърлен български паспорт.
„ Говорейки за чисто моите персонални чувства. Сбогом, България! Мисля, че за моята прародина няма безусловно никакви вреди от това решение. Не съм жител и съм претендент за приемане на поданство от България. Министерството на външните работи на България ме подложи на някаква особена експертиза и ме призна за човек, който няма право да има поданство. Бог да е с вас! Увеличавайте популацията си за сметка… на тези, които заплащат почтено за това. Унизен един път, няма да направя това още веднъж! “, се споделя в известието на Филипов.

Агенция „ Фокус “ напомня:

Тараклия е град, ситуиран в южната част на Молдова. Съгласно последните преброявания от 2010 година, в града живеят 15 006 души, най-вече бесарабски българи. Основан е през 1813 година от български преселници, напуснали домовете си след Руско-турската война от 1806-1812 година

Превод и редакция: Тереза Герова
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР