Тапиоката все повече навлиза в нашата кухня. Този вкусен екстракт

...
Тапиоката все повече навлиза в нашата кухня. Този вкусен екстракт
Коментари Харесай

Полезните свойства на непознатата тапиока

Тапиоката от ден на ден навлиза в нашата кухня. Този апетитен дестилат се получава от растение, което се назовава маниока. Ползва се за подготвяне на доста вкусни десерти - пудинг, бонбони и други.

Най-полезната част на това растение е коренът. Той има цилиндрична форма и е с кафяв цвят. Отглежда се в Бразилия. Основното качество на тапиока е че е безглутеново растение.

Често се употребява вместо пшеница, защото в пшеницата има глутен. С растението се усилват алените кръвни телца в организма и спомага да се усили кръвообращението. Друго потребно свойство на тапиоката е, че понижава холестерола, ускорява метаболизма и пази костите, като поддържа тяхната минерална компактност.

При заболели от Алцхаймер се предлага висока консумация на растението тапиока. За да е с потребно деяние при използването й се постанова да се подготвя по верния метод. В противоположен случай може да стане рисково, тъй като растението създава цианид, а той е мощно токсичен за хората.

 Маниока

Преработва се в предприятия под формата на перли, люспи и пръчици. Тапиока е богат на фибри, добър източник е на протеини. Съдържа доста минерали и витамини от групата на витамин В, В6, манган, селен, мед, калий, желязо, фолиева киселина. Зарежда организма с въглехидрати, като дневният банкет е 1 чаша.

С нея се набират 45 % въглехидрати в човешкия организъм. Тапиока се употребява сполучливо при диети и при хранително разстройство, контузии, интервенции и при болести на щитовидната жлеза. С богатата си палитра от витамини оказва помощ и за психологичното здраве на хората.

Успешно се бори със свободните радикали в тялото да не нанесат повреди на мозъчните кафези. Тапиока към момента не е по този начин известна у нас, само че все по постоянно ще намира място на трапезата ни поради потребното си деяние.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР