Таня Делиева и семейството й се сбогуваха с Ричи -

...
Таня Делиева и семейството й се сбогуваха с Ричи -
Коментари Харесай

Домашно куче издъхна след манипулация в пазарджишка клиника

Таня Делиева и фамилията й се сбогуваха с Ричи - кученцето отлетя на небето след манипулация в пазарджишка клиника.

Млада жена упреква ветеринарен доктор за гибелта на пекинез. В неделя вечерта Ричи, както е кръстено кучето, получава болки в устата, отхвърля да приема течности и да яде. В понеделник кучето е заведено при ветеринар във Велинград, който след обзор не открива нищо очевидно в устата, само че споделя, че вижда зачервявания в гърлото и има зараза, след това инжектира антибиотик. Докторът от Велинград казва на притежателите на кучето да се върнат на идващия ден за нова доза. На идващия ден е открито, че при кучето няма усъвършенстване.

Таня Делиева и фамилията й вземат решение да потърсят второ мнение. Те предполагали, че има забит осил в устата на кучето.

" Аз и моето семейство взехме решение да потърсим второ мнение в " Стилвет " в Пазарджик, тъй като се съмнявахме за забит осил в устата. След като пристигнахме ни посрещна притежателят на клиниката - лекар Павлов ", споделя Таня.

Младата жена отбелязва, че в клиниката в Пазарджик обстановаката била нехигиеничната, а също по този начин споделя, че доктор Павлов имал надменно отношение.

" Преглътнах тези неща, тъй като се надявах, че може в действителност да му помогне ", споделя тя.



Делиева написа в мрежата, че доктор Павлов е прегледал кучето и е открил, че в устата на животното фактически има забит осил.

" Каза, че зъбите са в доста неприятно положение и в случай че не се оправят кучето може да си отиде в доста скоро време. Споменатата фраза беше: “Вие, в случай че си обичате кучето, няма да му оставите зъбите по този начин! ”. Майка ми мигновено се съгласи, тъй като беше доста обезпокоена и искаше някой да му помогне незабавно ", прибавя младата жена.

Персоналът в пазарджишката клиника съобщил на притежателите на кучето, че ще му направят кръвни проучвания и в случай че всичко е наред - ще продължат към разчистване на зъбен камък и изваждане на развалени зъби.

" След час получихме позвъняване, като лекар Павлов осведоми майка ми, че са извадили осила и са изчистили каквото може, само че има още работа по нашето куче. Върнахме се доста бързо, с цел да разберем какво се е случило. Отново лекар Павлов ни посрещна и ни осведоми, че устата била в доста неприятно положение, беше ни съхранил извадените зъбки в марля, с цел да ни покаже какво е извадил. В интерес на истината доста от зъбчетата бяха бели ", твърди дамата.

По думите на Таня доктор Павлов съобщил, че стара контузия се е отворила и челюстта на кучето се е пукнала на няколко места, налагало се да бъде направена интервенция. Освен това докторът връчил кардиограма на собсвениците на Ричи и споделил, че " сърцето му е доста зле ".

" Отворена остаряла контузия от разчистване на зъбен камък?!? Вярно, не съм учила за доктор, ноо по какъв начин е допустимо през цялото това време счупена челюст да се държи на зъбен камък и по какъв начин кученцето не е показвало, че го боли и по какъв начин се е хранило обикновено?!? В целия смут и учуда аз започнах да задавам безредни въпроси, с цел да схвана по какъв начин се е получила “тази остаряла контузия ”, а той ми отговори: “От шутове. ” Останах изумена тъй като не е допустимо нашето куче да е удряно по някакъв метод. В моето семейство обожаваме животните, имаме 3 кучета и папагал и при нас те са обрижвани с доста обич. Още по-изумена възкликнах: “Как по този начин? ”, само че въпросният “лекар ” даже ми се сопна и ми сподели: “Айде да намалите тона си! ” ", прибавя Таня.

Делиева твърди, че на кучето е сложена цялостна анестезия, като за това те не са били осведомени авансово.

" Продължих да задавам въпроси - какъв брой скоро може да се направи интервенцията и дали ще му издържи сърцето, откакто е толкоз зле, а неговите отговори продължиха да ме озадачават. Щом издържал тази операция, щял да издържи и идната. Трябвало да си помислим след няколко дни дали ще го оперираме и вероятно и той да измисли “как да закрепи ситуацията ”. Още по-фрапиращото е, че упойката, която е поставил не е от леката, която се поставя за почистване на зъби. Обясни ни, че неговото състояние било за цялостна упойка. Не мога да си показва по какъв начин е допустимо, при доста неприятна кардиограма и сърце, което е в тежко положение, той да поставя цялостна упойка и то БЕЗ ДА съдебна експертиза ОБАДИ да попита дали НИЕ ПОЗВОЛЯВАМЕ?!? Игра с живота на беззащитното животно?

След няколко несъответстващи отговора и арогантността на този “лекар ”, бяхме заведени да погледнем фотографията и да ни покаже въпросната “ остаряла контузия ”. Доведоха ни кученцето като го дърпаха с въже, а той виеше от болежка. Чухме и няколко грозни изречения от сорта на “айде, бъзльо ” и ”имате доста неприятно куче ”.

В шока забравихме фотографията и се върнахме да я вземем. Тогава го попитахме дали има метод челюстта да е счупена по време на операцията, а той се засегна и сподели, че в случай че беше счупена в този момент, щяла да зарасне доста по-лесно ", споделя дамата.

След като се прибрали у дома, положението на животното е било множо тежко. Сърцето на Ричи е биело мощно, кучето е дишало учестено и не е приемало вода.

" В безсилието си взехме решение да го закараме в ЦВК София. По пътя нашата душичка не устоя и отлетя на небето. Искрено се надявам да оказа помощ на повече хора, да не водят животинките си при този нечовечен и несръчен доктор! Бих му споделила да си хвърли дипломата в боклука, с цел да не вреди на повече животинки! Ако има хора, които живеят към или в Пазарджик, предлагам изобщо да не посещават въпросната клиника! ", безапелационна е Таня Делиева.

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР