Танцът на 5-те ритъма е медитативна практика, която с лекота

...
Танцът на 5-те ритъма е медитативна практика, която с лекота
Коментари Харесай

Добре дошли в магичния свят на 5-те ритъма!

Танцът на 5-те ритъма е медитативна процедура, която с лекост отключва мъдростта на тялото и освобождава напрежения, трупани с години. Лечебната мощ на танца и придвижването като обред и медитация са в основата на тази процедура, основана от Габриела Рот - интернационален учител, създател и врач.

Уъркшоп с Танцът на 5-те ритъма в София, Варна и Пловдив Танцът на 5-те ритъма с неговите разнообразни сили и способи на наличие ни приканва да преживеем нашата флуидност, нашата изясненост, да се отпуснем в придвижването, да опознаем и преживеем лекост на съществуващото.
Това са петте ритъма – равномерен, стакато, безпорядък, поетичен и покой – те ни приканват да се върнем към личното си тяло, по нашия метод, в нашия прецизен миг.
27 май– Компас с Даниела Пелтекова в Пловдив
Пловдив, 27 май
11:00 - 18:00 ч.
Пловдивски Културен Институт
Цена за присъединяване: 130 лева Информация и регистрация
Какво ни движи, какво е добре за нас, какво не е, по какъв начин да чуваме вътрешния си глас и да се доверим на насладата да бъдем себе си? Танцувайки можем да отблокираме замразени структури, да „ слезем “ от главата надолу към тялото. Колкото по-свързани сме с вътрешния си компас, толкоз по-гъвкаво можем да направляваме комплицирания външен свят.
2-4 юни – Кръстопътища с Тиери Франсоа във Варна
2 юни, 19:00 – 22:00 ч.
3 юни, 11:00 – 18:00 ч.
4 юни, 10:00 – 17:00 ч.
Цена за присъединяване: 340 лева Информация и регистрация
Кръстопътищата са специфична част от пътя. Кой ли не е пристигал там, цялостен с размишления, подозрения, очаквания? Това са тези места и моменти – във вътрешното и външното пространство, в които обръщаме погледа към себе си, изследваме, търсим посоката, питаме, вслушваме се, съзерцаваме и посредством мъдростта на тялото и придвижването, намираме своя личен отговор и продължаваме напред.

4 юни– Пускане и разпределяне с Даниела Пелтекова в СофияСофия, 4 юни
11:00 - 18:00 ч.
Дом на културата „ Красно село “
Цена за присъединяване: 130 лева Информация и регистрация
Да пуснем и да се отпуснем в потока на живота – прелестно чувство в комплицираното ни съвременно време. В моментите на опозиция, фрустрация и съзидателна разтривка живее капацитетът за смяна. Оставяме се на танца и тялото да ни водят с обич през тези процеси на превръщане, отръскване, изчистване, разчупване на бариери и ненужни модели. Какво е готово да си отиде? От какво е време да се освободим или да променим? Какво ни чака от другата страна?
До скоро в танците!
*Повече информация и регистрация - в линковете към събитията
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР