Тънкото изкуство да не ти пука“ на Марк Менсън се

...
Тънкото изкуство да не ти пука“ на Марк Менсън се
Коментари Харесай

Излезе Всичко е прецакано. Книга за надеждата

„ Тънкото изкуство да не ти пука “ на Марк Менсън се трансформира в същинска сензация на българския хартиен пазар с цели 12 тиража и общо 36 000 отпечатани екземпляра единствено за две години. Книгата излезе на български език при започване на 2018 година и оглави бестселъровите ранглисти, като продължава да заема челни позиции и до този миг. „ Тънкото изкуство да не ти пука “ има сходен свръхестествен триумф и в редица други страни, като досега общо са продадени над 8 милиона екземпляра. Затова и не е изненадващо, че бе оповестена за „ настолното четиво на новото потомство читатели “, а създателят справедливо получи прозвището „ антиселфхелп гуруто “ и се утвърди като един от най-търсените консултанти за личностно развиване, бизнесмен и блогър.
Типично в негов жанр, Марк Менсън остава крепко стъпил на земята и разяснява забележителния си триумф с доста възприятие за комизъм и щипка цинизъм: „ Няма гаранции, че книгата ще продължи да се продава, че ще напиша нещо положително след нея, че някой ще ме помни след 5 или 10 години, че няма да се трансформира в индивида пред празния файл, който се чуди какво да напише и дали някой ще го прочете. Всичко отминава. И по този начин би трябвало да бъде. “
Освен това той не не помни да ни държи в течение по какъв начин минава турнето му в  САЩ, Канада и Англия, като споделя занимателни случки от него в блога си. Разбира се, заради големия интерес ИК „ Хермес “ ще го предложения да гостува и в България.
На 14 януари, две години след публикуването на българското издание на „ Тънкото изкуство да не ти пука “, ще излезе най-новата книга на Марк Менсън –„ Всичко е прецакано. Книга за вярата “. Съдържанието й бе защитавано в цялостна загадка дълго време, а в навечерието на датата на издание създателят направи нещо доста извънредно – даде много искрено изявление, в което показа за напрежението, под което се е намирал след триумфа на предходното заглавие. Съзнавайки, че от него се чака да напише съвсем същото, само че с други думи, както вършат значително съумели създатели, той избира сложния път да е почтен със себе си и читателите. И измисля изцяло нова тематика и идея, поемайки предизвикването да не се хареса на всички, само че пък да каже каквото желае.
Така, на собствен ред, той ни провокира с въпрос: В свят, в който всичко е прецакано, има ли вяра? Отговорът ще откриете в новата книга. Не я пропускайте, струва си!
Да си храбър значи да откриваш вяра там, където я няма. Да драснеш клечката и да осветиш празнотата. Да видиш опцията за един по-добър свят, само че не свят, какъвто искаш, а подобен, какъвто даже не си подозирал, че може да има. Да попаднеш непринудено в обстановка, където като че ли всичко е безусловно прецакано и все пак да я обърнеш в нещо положително.
Никога до момента хората не са живели толкоз добре: международната стопанска система процъфтява, образованието и здравните грижи стават все по-достъпни, всеобщото ползване на първокласни артикули бележи нечуван напредък. В същото време се регистрират рекордни равнища на незадоволство от живота, меланхолия и самоубийства. В този свят, където всичко наподобява прецакано, може ли да се надяваме на нещо положително?
Още по-провокативен и праволинеен, Марк Менсън проучва рецесиите на актуалното общество и дава извънредно предложение за превъзмогването им.
Вместо да търсиш вяра, пробвай следното:
Не се надявай. Но не се и отчайвай.
Не се ласкай, че въобще знаеш нещо. Точно тази сляпа, пламенна и прочувствена убеденост ни вкарва в сходна бъркотия.
Не се надявай на по-добро. Просто бъди по-добър.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР