Танкер, превозващ ирански петрол в нарушение на американските санкции, разтоварва

...
Танкер, превозващ ирански петрол в нарушение на американските санкции, разтоварва
Коментари Харесай

В нарушение на забраната на САЩ, ирански танкер разтоварва петрол в Китай

Танкер , пренасящ ирански нефт в нарушаване на американските наказания , разтоварва резервоарите за предпазване до китайския град Жушан , съгласно данни от корабното следене на " Рефинитив ейкон ", представени от " Ройтерс ".

Разтоварването на към 130 000 тона ирански нефт от танкера " Маршал З " е доказан от представител на терминала за предпазване на нефт и бележи края на авантюра с товара, който стартира преди четири месеца.

На 20 март " Ройтерс " оповестява, че ирански нефт е съумял да избегне глобите на Съединени американски щати за експорт на нефт, като употребяват прехвърляния от транспортен съд на транспортен съд , включващи четири разнообразни кораба , в това число " Маршал З ", и употребяват подправени документи, които маскират товарите като произхождащи от Ирак .

Втори представител от оператора на терминала " Жушан Жинрун Петролеум Трансфер " разяснява, че товарът не може да бъде ирански нефт, защото терминалът не е получил публични колета от Иран най-малко през последните четири години .
 Съединени американски щати глобяват всички страни, които купуват ирански нефт Обновена
Съединени американски щати глобяват всички страни, които купуват ирански нефт

Мерките ще обиден осем страни - Китай, Индия, Япония, Южна Корея, Тайван, Италия, Гърция и Турция

Разтоварването е по-малко от две седмици откакто администрацията на американския президент Доналд Тръмп форсира дейностите си по преустановяване на износа на ирански нефт посредством бракуване на отводите, предоставени на огромни купувачи на недопечен нефт, в това число Китай.

" Ройтерс " следи придвижванията на " Маршала З " от януари , като употребява данни за следене на кораби всеки ден, с изключение на когато корабът е в намерено море и отвън обсега на спътниците .

От 22 март до идването на терминала " Жинрун " на остров Лиухен на 8 май, корабът поддържа непрекъснато водоизместване от 15,9 метра (52 фута), съгласно данните от следенето. Това демонстрира, че товарът не е освободен преди да стигне до терминала , на към 30 км южно от Жушан, покрай Шанхай.
 Китай и Индия са последната вяра на Европа за избавяне на съглашението с Иран
Китай и Индия са последната вяра на Европа за избавяне на съглашението с Иран

Европейските сили чакат колапс на нуклеарния контракта без договорка за продажба на ирански нефт

" Жинрун ", благосъстоятелност на " Херун Груп ", предлага хранилища в терминала , съгласно уеб страницата, което значи, че горивото може да се съхранява там без китайските митници и публично влизане в страната .

На 12 май корабът приключва разтоварването , както се вижда от смяната на неговото водоизместване до 9 метра, и напуща терминала , демонстрират данните от следенето. Корабът се насочва към водите отвън Сингапур и ще дойде на 21 май, демонстрират данните.

" Маршал з " взима товара от по-голям танкер край крайбрежията на ОАЕ през януари . По-късно същия месец е трансфериран нефт на втори танкер - " Либия ", от Малайзийското пристанище Малака.
 Путин: Съединени американски щати се пробват да се наложат върху други страни
Путин: Съединени американски щати се пробват да се наложат върху други страни

Съединени американски щати се пробват да наложат услугите си върху други страни в икономическата и отбранителната сфера

Потенциалните купувачи, внимателни поради глобите на Съединени американски щати , стоят настрани от товара на " Маршала З ". До 22 март танкерът изтегля петрола от " Либия " и остава край крайбрежията на Малайзия и Сингапур.

През март и април корабът се отдръпва от Сингапур и Малайзия , след което отплава за Хонг Конг и най-после до остров Лиухен , в източната китайска провинция Жежиан.

" Прозрачността е бодил в корпуса на Маршала З от много време и заради проблемите, свързани с хипотетичния генезис на товара и никой не е съумял да го допре ", разяснява Мат Стенли, нефтен брокер в Дубай.
 Помпео твърди, че ирански милиции местят ракети до американски бази в Ирак
Помпео твърди, че ирански милиции местят ракети до американски бази в Ирак

Според Ирак няма такива индикации и милициите отхвърлят сходни проекти

" Ройтерс " не съумява да разбере финансовите условия към разтоварването , само че участници в промишлеността декларират, че най-вероятно ще бъде предлаган на по-ниска цена , с цел да се подсигурява продажбата.

" Някой в ​​Китай реши, че отстъпката, която този товар предлага... е прекомерно добра договорка, с цел да се пропусне ", добавя Стенли.

" Ройтерс " не съумява да удостовери и кой е закупил товара на танкера .

Неуспешно е и точното установяване на притежателите на " Маршал З ". Според отчет на корабособственика от 28 януари, танкерът е продаден на неразкрит покупател и е предопределен за плаващо предпазване .
 Британски военачалник: Няма опасност от Иран в Ирак
Британски военачалник: Няма опасност от Иран в Ирак

Критики против усилването на военното наличие на Съединени американски щати в Близкия изток
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР