Танк, който се намира дори на по-голямо разстояние не е

...
Танк, който се намира дори на по-голямо разстояние не е
Коментари Харесай

Създават невидим танк

Танк, който се намира даже на по-голямо разстояние не е мъчно да бъде видян. Даже да е " облечен " в специфичен камуфлаж той въпреки всичко се издава. Но в случай че танка има камуфлаж-хамелеон, който трансформира цвета на бойната машина, настройвайки го по отношение на фона на околната среда нещата ще стоят по различен метод, написа New Scientist.

Именно такава система, се пробва да създаде английската компания BAE Systems. Прототипът й би трябвало да стартира тествания още през идващия месец. От компанията чакат системата да направи танка незабележим освен за невъоръжено око, само че и да го скрие от устройства регистриращи топлинно лъчение, като понижи " изпотяването " му.

Невидимият танк ще бъде оборудван с избран брой камери - по девет от всяка страна. Те ще получават изображения на околното пространство. Освен това машината ще бъде скрита под транспарантна композитна отбрана от OLED екрани, които ще демонстрират полученото от противоположната страна изображение. Специалистите към момента не са решили по какъв начин да скрият покрива на танка и да замаскират следите от веригите.

За да се понижи топлината на машината BAE Systems оферират да се употребява вода, която посредством специфични канали ще се изпарява, охлаждайки повърхността. Изменяйки топлинната сигнатура на танка може да се направи да наподобява на инфрачервените уреди като автомобил, или даже като крава.

Естествено, BAE Systems не разкрива детайлности за плана. Очаква се, невидимата система да е подготвена до 5 години.

фотография New Scientist

Източник: factor-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР