Тандемът Димитров/Лазаров не успя да повтори подвига срещу Великобритания и

...
Тандемът Димитров/Лазаров не успя да повтори подвига срещу Великобритания и
Коментари Харесай

Отпаднахме злощастно от ATP Cup след загуба от Белгия и мечтата угасна

Тандемът Димитров/Лазаров не съумя да повтори подвига против Англия и против опитната двойка на Белгия - Флийген и Жил, ги надиграха в трагичен шампионски тайбрек с 3-6 6-4 10-7 и изхвърлиха страната ни от шампионата.

При това развиване националите ни остават трети, въпреки загубата с 1-2 загуби от Белгия да бе единствената, която записаха. В първия ден на ATP Cup сервираха голяма изненада против Англия, а по-късно се оправиха и с Молдова. Британците и белгийците обаче имат по-добри индикатори, а директната победа над нас от днешните ни съперници също оказва основно въздействие.

Днес в първия дуел от серията Димитър Кузманов се наложи над втората ракета на белгийците Стив Дарси с 6-0 6-3, само че по-късно Давид Гофен реализира цялостен поврат против Гришо до 4-6 6-2 6-2, с цел да върне паритета.

Още при първият гейм белгийците стигнаха до решаваща точка след двойна неточност на Григор Димитров, само че първата ни ракета съумя да се оправи със обстановката.

В четвъртия бе ред на Жил да направи двойна. Лазаров съумя по-късно да направи резултата 30-30, а непредизвикана на сервиращия даде две следващи точки за пробив на българите. Първата беше приключена с воле, а при втората неверно присъждане на съдията на линията лиши националите ни от елементарно довеждане докрай. Все отново имаше сполучливо обжалване и Димитров се пребори за пробива – 3-1.

При 4-2  се изигра доста основен гейм за развиването на сета.  Лазаров трябваше да играе най-вече на втори сервис и това даде добра опция на белгийците да потърсят връщане на пробива. Поведоха с 40-15, получавайки три следващи брейкбола. Александър извърши положително воле при първия, след което Григор съумя да приключи с сложен смач с отскок. Лазаров измъкна гейма с два начални удара и резултатът стана 5-2.
Григор Димитров получи отговорността да сервира за спечелването на първата част. Флийген сподели чудесни рефлекси на мрежата, с цел да се стигне до 30-30. Първата ни ракета извърши постоянен начален удар, с цел да ни донесе два сетбола, само че след неточност при първия се стигна до решителна точка, която имаше и силата на брейкбол. Отново сервисът беше на равнище – 6-3.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР