Там, където имахме разминавания, са основно във въпросите какви са

...
Там, където имахме разминавания, са основно във въпросите какви са
Коментари Харесай

Радев обясни защо не покани шефа на Антимафия и изригна за Апартаментгейт

" Там, където имахме разминавания, са главно във въпросите какви са измеренията на корупцията във висшите длъжности ", това съобщи президентът Румен Радев след Консултативния съвет по национална сигурност (КСНС) на тематика " Резултати от противодействието на корупцията по високите етажи на властта. Необходимост от ограничения ", написа Блиц.

" Изводите, които направихме през днешния ден касаят най-много разминаването в нашата оценка за антикорупционната комисия, до какъв брой Народно събрание реализира действителен надзор върху тази Комисия ", съобщи още президентът.

" Имаме и разминаване на оценката на успеваемостта на нормативната база. Защото има нарушение на институционалния баланс при назначение на управлението. Последните разкрития показват, че има основни разминавания ", добави той.

" Предложих следните решения:
- Народното събрание (НС) да одобри нов закон за битка с корупцията;
- Народно събрание да сътвори краткотрайна комисия за инспекция на КПКОНПИ;
- Органите да създадат инспекция в къс период на всички информации, касаещи лица, заемащи висши длъжности, а цялостният протокол да станат обществено достояние;
- Изпълнителната и законодателната власт да предложат пакет, ориентиран към ограничение на генериране на корупцията ", разясни президентът.

" Нямах планове да привиквам днешния КСНС. Помните, че преди година и половина го свиках по отношение на новия тогава антикорупционен закон. Изразих ясно своите запаси към залаганата в този закон неефективност, предложих правила за действително противопоставяне на корупцията, само че бе отхвърлено от ръководещите ", напомни Радев.

" Когато избухна " Апартамнетгейт " вместо да се задействат интензивно, те продължиха да мълчат. За мен това държание разкрива рецесия на държавността. Имаме сериозен проблем. Мисля, че никой не го отхвърля. И този проблем касае националната сигурност ", безапелационен бе Радев.

Радев изясни за какво не предложения шефа на " Антимафия " започвайки с конкретизиране, че е поискал отчет от КПКОНПИ: " Изисках отчет от зам.-председателя на КПКОНПИ. В рамките на този ден излязоха изявления, че зам.-председателят има същите проблеми като ръководителя. Именно по тази причина анулирах поканата си към него ". 

" На безочието на дадени политици и чувството за безотговорност би трябвало да се постави край. По провинцията прекомерно евентуално може да се дублират свадите, които вървят в столицата. " Апартаментгейт " не може да се лекува с оставки. В общественото пространство се шири мнението, че той е единствено айсберг на ширещата се корупция ", разясни президентът. 

" Българите би трябвало да научат своите политици да живеят единствено от заплатата ти. А имам обидно унизителни пенсии и дребни заплати ", сподели още Радев.

Според него налице е растяща рецесия в доверието. Тя ще бъде преодоляна или с енергични ограничения от съответните органи и институции или тази рецесия ще се задълбочи и ще докара до непредсказуеми последствия. 

" Нямаме време. Трябва да се вземат съответни и решителни ограничения, с цел да се потвърди, че има държавност ", добави той.
 

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР