Тълпата реве, докато Си открива 19-ите Азиатски игри в Хангжу в Китай

...
Китайският президент Си Дзинпин откри отложените от COVID-19 19-и Азиатски
Коментари Харесай

Китайският президент Си Дзинпин откри отложените от COVID-19 19-и Азиатски игри в събота в източния град Ханджоу по време на лъскава и на моменти шумна церемония по откриването.

Зрители на стадиона на града с капацитет от 80 000 души нададоха огромен рев в събота, когато Си беше представен и влезе, за да седне с гостуващи високопоставени лица, включително президента на Международния олимпийски комитет Томас Бах и сирийския президент Башар ал-Асад.

< h2 class="more-on__heading">Продължавайте да четете списък от 3 елемента „Ние ще бъдем непопулярни“: Помагат ли спортните протести или вредят на активизма?Най-големите досега Азиатски игри ще започнат през Хангжу в КитайКитай не допуска три индийски спортистки от Азиатските игри: докладикрай на списъка

„Обявявам 19-ите Азиатски игри в Ханджоу за открити“, каза Си.

Игрите, отложени с една година поради мерките на Китай за борба с пандемията COVID-19, ще бъдат най-голямото спортно събитие в страната от повече от десетилетие по няколко показателя, с приблизително 12 000 спортисти от 45 нации, състезаващи се в 40 спорта.< /p>

Игрите ще се проведат на 56 зали, от които 12 са новопостроени.

Ал-Асад, при първото си посещение в съюзник Китай след избухването на гражданската война в Сирия през 2011 г., се изправи и аплодира, когато отборът на страната му влезе на арената и тълпата аплодира, когато изображението му се появи на голям екран.< /p>

Томас Бах, президент на Международния олимпийски комитет, също беше сред високопоставените гости – очакваше се да присъстват и лидери от Камбоджа, Кувейт и Непал, наред с други.

„Най-накрая можем да се съберем за 19-ите Азиатски игри“, каза Раджа Рандхир Сингх, изпълняващ длъжността президент на Олимпийския съвет на Азия, за да аплодира тълпата.

„Едногодишното отлагане беше безпрецедентно в историята на OCA“, добави той.

Игрите бяха отложени с една година поради вече изоставената политика на Китай за нулев COVID.

„Много щастлив“

Сигурността беше засилена в района около арената в часовете преди церемонията, като пътищата бяха затворени, а по ъглите на улиците имаше полиция.

Зрителите бяха подложени на щателни проверки за сигурност преди да влязат, а персоналът конфискува храна и чадъри. Слабите валежи през последните дни бяха спрели.

Темата на церемонията беше водата и тя също така отпразнува древната история и пейзаж на Ханджоу, като същевременно даде знак на репутацията на града като неофициален дом на китайската технологична индустрия.

„Чувствам се много щастлива и развълнувана“, каза 35-годишна зрителка на име Джан, според агенция AFP.

„Чувствам, че това е голяма чест за града.“

Jung-Woo Lee, експерт по спортна политика в Университета на Единбург, каза пред AFP, че Игрите са „постпандемично упражнение за мека сила в Китай“.

Въпреки това спорове вече засегнаха многоспортното събитие със спор между Ню Делхи и Китай заради трима индийски бойци по ушу, като пътуването до града от министъра на спорта на Индия беше отменено в петък.

Китай отрече твърденията на Индия, че на триото е било забранено да влиза в страната.

Въпреки че графикът включва по-традиционните събития като лека атлетика и плуване, той ще включва и sepak takraw или ритник волейбол; kabaddi, смесица от екипен таг и борба; и ушу, бойно изкуство, отразяващо разнообразната спортна култура на Азия.

Междувременно електронните спортове, брейкдансът и спортното катерене ще направят своя дебют на игрите в опит да привлекат интереса на по-младите хора.

Източник: Ал Джазира и информационни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР