Талин. Бившият президент на Естония Тоомас Хендрик Илвес разкритикува президента

...
Талин. Бившият президент на Естония Тоомас Хендрик Илвес разкритикува президента
Коментари Харесай

Тоомас Хендрик Илвес, бивш президент на Естония: Ако се държах като Доналд Тръмп на срещата му с Владимир Путин, щяха да ме подложат на импийчмънт

Талин. Бившият президент на Естония Тоомас Хендрик Илвес разкритикува президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп за това, че се е усъмнил в разследващите служби на страната си, че Русия направила интервенция на президентските избори през 2016 година, заявявайки, че „ още същия ден щяха да ме подложат на импийчмънт “, в случай че е направил същото, написа The Hill.
Коментарите на Илвес са направени скоро след срещата сред президентите на Съединени американски щати и на Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин в Хелзинки. Тръмп съобщи, че „ не вижда причина “ Москва да се е месила на изборите в Съединени американски щати.
„ Добре, в случай че искаш, вярвай на Путин е на на разузнаването и на водещите специалисти. Ако аз бях направил същото, още същия ден щяха да ме подложат на импийчмънт “, съобщи Илвес.
Тръмп неведнъж е поставял под въпрос разузнаването на Съединени американски щати твърдящо, че Москва се е стремяла да унищожи и овладее президентските избори през 2016 година, както и специфичното следствие по въпроса.
Но мненията му по време на конференцията в понеделник бяха изключително необикновени, единствено три дни откакто прокурорите упрекнаха 12 съветски държавни чиновници по обвинявания в хакерство.

Превод и редакция: Виктор Турмаков
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР