Талибаните са задържали 18 служители, включително един чужденец, от неправителствена

...
Талибаните са задържали 18 служители, включително един чужденец, от неправителствена
Коментари Харесай

Талибаните са задържали 18 служители на базирана в Афганистан неправителствена организация

Талибаните са задържали 18 чиновници, в това число един чужденец, от неправителствена организация, записана в Швейцария и работеща в Афганистан, оповестиха от групата с нестопанска цел, предадоха Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

Неправителствените организации са подложени на по-строг надзор, откогато талибаните се върнаха на власт в страната преди две години. Талибаните вкараха строги ограничения и не разрешиха на афганистанските девойки да учат след шести клас, както и да имат публичен живот и да работят, в това число в неправителствени организации.

По-рано тази година американски наблюдаващ заяви, че талибаните оказват напън и сплашват неправителствените организации, настоящи в страната.

 

" Международната задача за подкрепяне " (ММП) съобщи, че талибани са отвели този месец 18 нейни чиновници от офиса й в централната провинция Гор. Според групата 18-те арестувани са били отведени в Кабул.

" Не сме наясно с събитията и не сме известени за повода за задържането на нашите чиновници ", се споделя в изказването.

 

" Благополучието и сигурността на нашите сътрудници са от първостепенно значение за нас и ние вършим всичко допустимо, с цел да подсигуряваме тяхната сигурност и да осигурим бързото им освобождение ", се добавя в текста.

Местните медии, цитирайки Абдул Уахид Хамас, представител на губернатора на провинцията, оповестиха, че чужденецът е жител на Съединени американски щати и че чиновниците са арестувани за " разпространяване и разпространение на християнството ".

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР