Талибаните са разположили малки безпилотни летателни апарати, с които бомбардират

...
Талибаните са разположили малки безпилотни летателни апарати, с които бомбардират
Коментари Харесай

Талибаните с нова тактика - бомбардират с малки дронове

Талибаните са разположили дребни безпилотни летателни апарати, с които бомбардират държавните сил и при скорошни офанзиви, разяснява в понеделник ръководителят на разузнаването на Афганистан и го дефинира като илюстрация на нова тактичност , оповестява Агенция Франс Прес.

Ахмад Зия Ширадж, който оглавява Националната дирекция за сигурност изясни, че талибаните употребяват цивилен дронове за занимание, които оборудват с експлозиви .

" Дроновете, които употребяват, се продават на пазара, всъщност те са безпилотни камери " , сподели Ширадж в послание към Народното събрание, добавяйки, че NDS желае да спре вноса на известните устройства.

В края на октомври, талибаните са употребявали дрон, с цел да бомбардират комплекса на губернатора на Провинция Кундуз. Ширадж не удостовери отчета, само че означи, че талибаните са употребявали дронове в Кундуз и Провинции Пактия.

Докато техниката е нова за талибаните, джихадистите от " Ислямска страна " , настоящи в Ирак и Сирия стартира да употребява самолети играчки и дребни дронове с камери през 2016 година за преместване на експлозиви.

" Ислямска страна " поддържа малко, само че смъртоносно наличие в Афганистан. " Унищожихме техния лидерски кръг, само че вторият им ешелон е млад и към момента е деен ", добави Ширадж.
 Британия ще последва Съединени американски щати с евакуиране на войски от Афганистан
Британия ще последва Съединени американски щати с евакуиране на войски от Афганистан

Но планува увеличено военното финасиране и ще може да остава повече, където е належащо по света
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР