Талибаните продължават с терора срещу цивилни беззащитни граждани, особено жени

...
Талибаните продължават с терора срещу цивилни беззащитни граждани, особено жени
Коментари Харесай

Талибаните са подпалили жена, защото не харесали какво им е сготвила

Талибаните не престават с терора против цивилни беззащитни жители, изключително дами – макар обещанията си, че ще съблюдават човешките права. Sky News заяви, че дами са били изгорени до гибел, други са били принудени да се омъжат за талибански бойци, а трети – да проституират.

Една жена е била подпалена от талибански бойци в четвъртък в северната част на страната, тъй като терористите не харесали храната, която тя им сготвила. Това разкри афганистански арбитър, избягал в Съединени американски щати, базирайки се на свои източници. Все повече афганистанки биват принуждавани да проституират, а доста млади девойки – да се омъжат за талибани.

Във вторник представител на талибаните се зарече, че няма да има отмъстителни офанзиви и че правата на дамите и малцинствата ще бъдат зачитани при новата и по-умерена версия на ислямисткия режим, който управляваше страната през 90-те години. Но съвсем всички тези обещания в този момент са нарушени – единствено дни, откакто талибаните поеха надзор над цялата територия на страната след изтеглянето на американските войски.

Световните организации оповестяват за брутални похищения и офанзиви против жители в Афганистан от страна на талибаните. Много хора са пребивани или убивани, единствено тъй като имат националния байрак на Афганистан. Освен това терористите преследват афганистанци, които са оказвали помощ на Съединени американски щати и натовските им съдружници през последните 20 години. Талибаните също така по жесток метод са екзекутирали полицейски шеф, който се е противопоставял на тяхното ръководство.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР