Талибаните отхвърлиха предложението на френския президент Еманюел Макрон за създаване

...
Талибаните отхвърлиха предложението на френския президент Еманюел Макрон за създаване
Коментари Харесай

Талибаните отхвърлиха френското предложение за зона за сигурност в Кабул

Талибаните отхвърлиха предлагането на френския президент Еманюел Макрон за основаване на зона за сигурност в афганистанската столица Кабул за осъществяване на филантропични интервенции. Това заяви представителят на катарския офис на талибаните Сохаил Шахин, представен от радио France Inter.

" Няма нужда от такава зона. Афганистан е самостоятелна страна . Можем ли ние да създадем такава зона във Франция или Англия? ", разяснява Шахин.

Припомняме, съгласно основаването на такава зона би се осъществило под егидата на Организация на обединените нации, а не от Франция или друга страна.

Представителят на талибаните даде обещание, че всеки афганистанец ще може да излезе от страната след 31 август, в случай че изиска. Той обаче направи ангажимента, че искащите да пътуват в чужбина ще би трябвало да имат съответните документи - паспорт и нужните визи, " както е в други страни ".
 Талибаните чакат да получат цялостен надзор над летището в Кабул
Талибаните чакат да получат цялостен надзор над летището в Кабул

Турция или Катар могат да се нагърбят да ръководят аеропорта

Шахин отхвърли да е правилно, че талибаните имат черен лист с съперници, които ще преследват.

" От наша страна няма никакъв черен лист... Ние обявихме обща прошка за всички, които са работили с задграничните сили или с администрацията в Кабул. " - разяснява той.

За съществуването на черен лист заяви на 19 август организация Reuters, която се базира на , формиран за Организация на обединените нации от Норвежкия център за световни разбори (RHIPTO).

Междувременно се появиха и информации, че афганистанци, които са сътрудничили с представители на западните страни и с предходната власт, са подложени на гонене и че се правят изтезания на такива хора.
 Талибаните гръмнаха прочут артист в Афганистан
Талибаните гръмнаха прочут артист в Афганистан

Музикантът е изведен от вкъщи си в Баглан и убит

Върховният комисар на Организация на обединените нации по правата на индивида Мишел Бачелет съобщи, че са налице на талибаните. На особено съвещание на Съвета на Организация на обединените нации по правата на индивида Бачелет прикани правозащитниците да наблюдават деликатно незаконните дейности на талибанските сили.

Бачелет увери, че разполага с многочислени свидетелства за осъществявани от талибаните всеобщи изтезания на цивилни , налагане на ограничавания във връзка с дамите, потушаване на митинги против завземането на властта от ислямистите.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР