Талантливите хора подхождат творчески към всичко, дори към собствените си

...
Талантливите хора подхождат творчески към всичко, дори към собствените си
Коментари Харесай

Необичайните завещания на звездите

Талантливите хора подхождат креативен към всичко, даже към личните си завети. Последната воля на някои от звездите е прекомерно необикновена, а от време на време напряко странна. Такъв е казусът с Чарли Чаплин , който е оставил едно от най-забавните завети. Световноизвестният комедиант заречен 1 млн. $ на оня, който успее да изпусне от устата си пет кръгчета цигарен пушек и да прекара през тях още едно - шесто. Задачата се оказала на практика неизпълнима. И до ден сегашен никой не е съумял да реализира такова съвършенство.

Музикантът и артист Франк Синатра оставя съвсем цялото си завещание на своята четвърта и последна брачна половинка, модела Барбара Маркс. Освен това артистът поискал в ковчега му да бъдат сложени бутилка уиски, запалка и 10 цента "в случай, че се наложи незабавно да се обади на някого ". Всичките му стремежи били изпълнени, а върху надгробната плоча на актьора написа "Най-доброто занапред следва ".

В началото на 2018-а в изявление за френския седмичник Paris Match 82-годишният Ален Делон съобщи, че желае да напусне живота дружно със своята овчарка Лубо. "Ако той почине по-рано, аз, уповавам се, няма да си взема друго куче. В случай че умра преди него, ще помоля ветеринаря да му постави инжекция и той ще свърши в ръцете ми. Предпочитам да направя това, вместо да пребивавам с мисълта, че кучето ми ще почине на моя гроб, страдайки ", споделя артистът. Впрочем 35-те умряли домашни любимци на Делон са заровени в градината пред къщата му и всеки от тях си има паметна плоча.

Тридесет и осем годишната реалити звезда Ким Кардашиян към този момент се е загрижила за наследството си. Вярно, че към този момент не е разделила своето завещание, по тази причина пък е обмислила посмъртната си визия до най-малки детайлности. В наследството на звездата е записано всичко за прическата, грима, облеклата и цвета на лака за нокти, с които ще поеме в последния си път. "Какво ще стане, в случай че изпадна в толкоз тежко положение, че да не мога даже да приказвам, камо ли да дефинирам желанията си. Искам макиажът ми да е безукорен, тъкмо колкото прическата и маникюра ми. Мечтая да наподобявам идеално в ковчега ", признава Ким.

Телевизионната водеща Опра Уинфри е известна любителка на кучетата. Затова е решила половината от имуществото й да получат благотворителни организации, а другата половина да остане на нейните питомци. Сега Опра има четири кучета, които при положение на гибелта й ще разделят между тях 30 млн. $.

Известният английски дизайнер Александър Маккуин, умрял през 2010-а , е дарил главната част от положението си, а точно 16 036 500 паунда, за щедрост. По 250 хиляди паунда получиха трите му сестри и двамата му братя, а племенниците и кръщелникът му - по 50 хиляди паунда. По 50 хилядарки взели и двамата му помощници в семейството - Марлен и Сизар Гарсия, които дълго време са работили за дизайнера. Наред с това Маккуин завещал 50 хиляди паунда на трите си кучета Минтър, Калъм и Джус. В документа, подписан от моделиера, се споделя, че той би желал да обезпечи на своите домашни любимци всичко належащо до края на живота им.

Великата чародейка Мерилин Монро , чиято кончина е обгърната с всевъзможни теории на заговора, завещала всичко, в това число бельото си, на своя преподавател по актьорско майсторство Лий Страсбърг. Личните движимости на актрисата били защитавани в гаража му до неговата гибел през 1982 година. След това брачната половинка на Страсбърг продала наследството на Монро на аукцион, спечелвайки минимум 20 млн. $.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР