Таланти в областта на танците, музиката, художественото слово и спорта

...
Таланти в областта на танците, музиката, художественото слово и спорта
Коментари Харесай

Вечер на талантите в СОК Камчия

Таланти в региона на танците, музиката, художественото слово и спорта блеснаха на сцената на Международния фестивал за детско творчество „ Звездите на Камчия “, който се организира в Санаторно-оздравителния комплекс „ Камчия “ от 2008 година, а от три години е под знака на ЮНЕСКО.

Празникът сплоти деца от над 30 страни, които са участници в третата лагерна промяна на комплекса. На сцената се показаха гениите на интернационалната креативна математическа лаборатория „ 2х2 “, участници в интернационалния план „ Школа Росатома – Камчия “, децата от „ Тодес “, „ Спартак “ и „ Полиглот “, които са в „ Камчия “ по линия на „ Галактика на спорта “ и Мосгортур, бъдещите звезди на международната сцена –артистите от Международната театрална школа „ Театрална почивка – „ Камчия “ 2017 “, създателите от учебно заведение „ Саво Савов “ от Пирдоп и други

Специални посетители на фестивала бяха световноизвестната съветска акриса, сценарист и режисьор Наталия Бондарчук, която е в България по покана на СОК „ Камчия “, и изпълнителния шеф на сдружението Станка Шопова.

В журито блестяха също международно известни имена - Алла Зорина – общоприет секретар на съветския център на Международната асоциация на любителските театри (АИТА), завеждащ интернационален кабинет на любителските театри „ Съюз на театралните дейци “, Лидия Дробич – началник на плана „ Театрална почивка – „ Камчия “ 2017 “ и основател на спектакъл „ Апрелики “ във Франция, проф. Нина Козина – учител по модерна хореография и жури на доста интернационалните фестивали, Теди Генев – прочут български естраден артист и лауреат на доста национални и интернационалните фестивали. По традиция ръководител на журито е Александър Андреев – артист в киното и театъра, притежател на златна значка на кмета на Варна за принос в културното развиване на града и педседател на съюза на артистите във Варна.

35 обаятелни осъществявания на надарените деца на „ Камчия “ се състезаваха за златните медали в 9 категории. Заслужено спечелили в истинския род станаха младите футболни гении от направление „ Спартак “ на „ Галактика на спорта “, които направиха шоу с футболни топки на сцената. Руслан Бяков бе отличен за прелестното си поетическо осъществяване. „ Звездни гласове на „ Камчия “ станаха дуетът на театъра „ Этти дети» от Красноярск, а също и Анастасия Бикова и Алина Конкина. За «вълшебен музикант» бе отличен Андрей Колосов, който извърши на китара музика из кино лентата «Карибски пирати». В категорията «Вълшебен танц» златни медали получиха две осъществявания – танцът «Славей» на хубавицата с огнена коса Дарина Додина и съветския фолклорен танц "Снимка за спомен». Изпълнителите на закачливия очерк станаха и любимци на публиката.

Художественият шеф на фестивала – актрисата и певица Грета Ганчева, поздрави участниците от името на изпълнителния шеф на СОК «Камчия» и ръководител на инициативния комитет на фестивала Станка Шопова. Грета събра всички участници на сцената с осъществяването си на «Звездите на Камчия» и «Заедно в 21 век».

Философията на детското придвижване "Звездите на Камчия " е, че всяко дете носи в себе си неповторими креативен заложби, които би трябвало да бъдат открити и развивани и приобщава надарените деца, техните родители, педагози, създатели и актьори, които са съпричастни към концепцията. Фестивалът се организира за девета година, има над 80 издания, като на сцените на "Камчия " са взели участие повече от 100 000 деца от 6 до 16 години от над 60 страни по света.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР