Тактическото учение на Силите за специални операции на страни-членки на

...
Тактическото учение на Силите за специални операции на страни-членки на
Коментари Харесай

Откриха тактическото учение „Trojan Footprint-South 2021“

Тактическото обучение на Силите за специфични интервенции на страни-членки на НАТО в Европа „ Trojan Footprint-South - 2021 “ беше намерено от командира на Съвместното командване на специфичните интервенции (СКСО) генерал-майор Явор Матеев. Той приветства задграничните участници в учението и пожела на всички триумф при осъществяване на дилемите, а на военнослужещите от СКСО и на тези от Армията на Република Северна Македония честити Възкресение Христово. Това оповестиха от пресцентъра на Министерство на защитата.

Учението „ Trojan Footprint-South - 2021 “ се организира от 3 до 14 май на територията на нашата страната и е част от серията учения в границите на „ Defender Europe - 2021 “. Във фокуса на учението е повишението на оперативната съгласуемост и качествата на Силите за специфични интервенции на страните-членки на НАТО и на европейските сътрудници от Балканския и Черноморския район за противопоставяне на разнообразни по темперамент закани в цялостния набор интервенции на Специалните сили, за поддържане на мира и стабилността в района.

В „ Trojan Footprint-South 2021 “ вземат участие към 120 военнослужещи, военна техника и въоръжение от СКСО, както и над 100 военнослужещи от Съединени американски щати, Република Северна Македония, Испания и Англия.

Водеща конструкция на учението е Командването на Силите за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа (SOCEUR). Целта е по време на взаимната подготовка да се покачат обменът на информация и оперативната съгласуемост сред участниците.

На територията на България в учението вземат участие военнослужещи от 68-а група Специални сили (ГрСС), 86-а ГрСС и 3-а ГрСС от СКСО, 10-та ГрСС от Съединени американски щати и формирования от специфичните сили на Англия, Испания и Република Северна Македония.

„ Учението е фокусирано върху рационализиране на способността на групите Специални сили да противодействат на разнообразни закани, а също по този начин и върху повишение на интеграцията с стандартните сили и възстановяване оперативната съгласуемост сред Специалните сили на страни-членки на НАТО и страни-партньори “, уточни полковник Марк В. Ларош - заместник-командващ на Командването на Силите за специфични интервенции на Съединени американски щати в Европа. „ Най-важното е, че „ Trojan Footprint-South - 2021 “ укрепва военната подготвеност, развива доверие и трайни връзки, които предизвикват мира и стабилността в цяла Европа “, добави той.

Освен в България, „ Trojan Footprint-South - 2021 “ се организира и на териториите на Черна гора, Република Северна Македония и Румъния. Другите участващи съдружници и сътрудници са от Специалните сили на Грузия, Германия и Украйна. Учението дава опция за тестване и рационализиране на тактики, техники и процедури при дейности на ССО по земя, въздух и вода.

„ Trojan Footprint-South - 2021 “ е годишно и най-голямо обучение на Силите за специфични интервенции в Европа. Ние осъзнаваме отговорността и доверието, че сме една от държавите-домакини “, съобщи генерал-майор Явор Матеев. „ Това обучение ни дава опция да засилим качествата си за противопоставяне на районните закани, а също по този начин способства за възстановяване както на нашите оперативни качества, по този начин и качествата на НАТО “, добави той.

Учението ще увеличи уменията на формированията за деяние по суша, въздух и море за осъществяване на целия набор от специфични интервенции и ще увеличи готовността на Силите за специфични интервенции на НАТО.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР