Таксиметровите услуги да поскъпнат в редица градове в страната, предлагат

...
Таксиметровите услуги да поскъпнат в редица градове в страната, предлагат
Коментари Харесай

Такситата поскъпват на много места в страната

Таксиметровите услуги да нарастнат в редица градове в страната, оферират от компаниите за транспорт. Причината е внезапното нарастване на цените на горивата и на аварийните елементи и сервизното обслужване, предава Труд.

В Кюстендил, където до момента цените са 79 и 89 ст. дневна и нощна за 1 км пробег, такситата нарастват с 50 стотинки, оповестиха локални превозвачи. Увеличението ще влезе в действие до 1 ноември. Досега в града такситата вземат на правилото “от точка до точка” в границите на града, като до момента се плащаше по 2,50 лв., само че таксата към този момент е 3 лв..

Поскъпване желаят и в Шумен. Предложението на компаниите ще се гласоподава на октомврийската сесия на локалния парламент. Минималните цени за дневна и нощна цени в града са надлежно 40 и 60 стотинки, и оптималните - 1,20 лева и 1,50 лева Ако решението бъде признато, то минималната става до 1,20 лева за км. И таксиметровите превозвачи в Габрово са подали в Общинския съвет предложение за смяна на цената за километър пробег. Идеята е минималната да стане един лев, а оптималната - 2 лв..
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР