Таксиметрови коли и автомобили на вериги за хранене са блокирали

...
Таксиметрови коли и автомобили на вериги за хранене са блокирали
Коментари Харесай

Протест срещу covid мерките блокира центъра на София и изгони политиците

Таксиметрови коли и коли на вериги за хранене са блокирали придвижването по жълтите павета

При засилени ограничения за сигурност стартира Националния митинг на ресторантьори, представители на туристическия отрасъл и превозвачите против новите противоепидемични ограничения. Протестната акция на недоволните се събра пред постройката на Народното събрание на бул. " Цар Освободител ", а жълтите павета бяха блокирани от таксиметрови коли и коли на вериги за хранене.
Протестиращите не са съгласни с това, че нощните клубове и нощните заведения ще затворят, а заведенията и игралните зали ще работят с лимитирано работно време от 7 до 23 часа. От Асоциацията на заведенията припомниха, че близо 50 хиляди души не са получили обезщетения от предходното затваряне.



В челните редици на протестния протест са и ръководителите на двете браншови организации на ресторантьорите - Ричард Алибегов и Емил Коларов.

" Ние умираме. Тук сме, тъй като сме като скачени съдове със заведенията. Ако заведенията за хранене не работят, няма да имаме клиенти. Подкрепяме изцяло настояванията на ресторантьорите ", обявиха водачи от таксиметровия отрасъл.

" Искаме да работим. Не на дискриминирането. Не тутакси, в който би трябвало да затворим. Вирусът след 23 часа ли излиза? Защо единствено ние няма да работим?, възмути се Мариана Димитрова от клуб Анаконда Плевен.

Малко след началото на митинга от постройката на Народното събрание бяха видяни да излизат депутати, измежду които Тошко Йорданов, Филип Станев и забъркания в аферата 500 к Радостин Василев от Има Такъв Народ, Мая Манолова, Арман Бабикян и Димитър Делчев от ИБГНИ. Политиците бяха освиркани от събралото се голям брой.

" Протестът не е политически и политиците нямат място на него ", обявиха от мегафоните уредниците на митинга и приканиха органите на реда да се намесят и да прогонят политическите лица от митинга.



Около 16:00 часа шествието на недоволните продължи със викания по жълтите павета в посока към триъгълника на властта и се насочи към постройката на Министерство на здравеопазването. Там протестиращите желаеха оставката на здравния министър и блокираха придвижването по булевардите " Мария Луиза " и " Александър Стамболийски ".

Преди часове две огромни туристически организации образуваха спешен щаб за избавление на бранша. Те разкритикуваха още веднъж въведените ограничавания за работа на заведенията, а ръководителят на Сдружението на заведенията Емил Коларов сподели, че националният митинг в София през днешния ден е част тези опити.

По-рано през днешния ден служебният министър на опазването на здравето Стойчо Кацаров разгласи, че макар митингите, заповедта с новите ограничаващи ограничения няма да бъде изменена, само че даде обещание те да бъдат свалени до 2-3 седмици, в случай че дадат резултат.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР