Таксиметров шофьор от Париж, който катастрофира със своя автомобил Tesla

...
Таксиметров шофьор от Париж, който катастрофира със своя автомобил Tesla
Коментари Харесай

Таксиметров шофьор заведе дело срещу Tesla след фатален инцидент на пътя

Таксиметров водач от Париж, който катастрофира със своя автомобил Tesla Model 3 през декември, убивайки човек, е завел дело против щатския производител на електрически автомобили.

От френското държавно управление обявиха, че в дните след случая от Tesla са оповестили, че няма непосредствени индикации за техническа щета, осведоми Ройтерс.

Адвокат Сара Салдман разгласи, че нейният клиент в петък е завел наказателна тъжба, в която твърди, че автомобилът Tesla е "изложил живота на други хора на заплаха ".

От Tesla не са реагирали на запитването на Ройтерс за коментар.

Автомобилът Tesla на таксиметровия водач, който по това време не е бил на промяна, се забива в железни стълбове, подредени на тротоара колела, панер за преработване, цялостен със стъкло, като блъска пешеходци и микробус преди, в последна сметка, да спре, настояват очевидци на случая.

Таксиметровият водач, чиято идентичност не се разкрива, е декларирал пред полицията, че колата е ускорила сама и че той не е съумял да задейства спирачките.

Освен смъртния случай, трима души са със съществени пострадвания, а още 17 са потърпевши.

Срещу таксиметровия водач се води следствие за непредумишлено ликвидиране, само че не са повдигнати обвинявания. Пробата му за алкохол след случая е негативна.

Tesla събира подробни данни от датчиците и камерите в своите коли и е употребила сходни данни в предишното, с цел да оспорва обвинявания, че пътни произшествия са породени от повреди.
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР