Таксиметров курс от 10 км в София излезе по-солено на

...
Таксиметров курс от 10 км в София излезе по-солено на
Коментари Харесай

Такси в София: 150 лева за 10 км плюс бакшиш

Таксиметров курс от 10 км в София излезе по-солено на пловдивчанин в сравнение с полета му от Лондон до столицата. Мъжът платил впечатляващата сума от 150 лв. за въпросното разстояние, че дори оставил и бакшиш на водача, тъй като лидерът нямал дребни да върне. И всичко това, с цел да се придвижи от летището до Централна гара в столицата, с цел да си хване трен и да се прибере до Пловдив. Равносметката демонстрира, че с тези пари можеше да пътува с такси до града под тепетата, че дори да му излезе и по-евтино.

Пловдивчанинът дошъл рано тази заран на аеропорта с полет от Англия. Като излязъл от терминала, таксиметров водач почнал да го приканва да се качи в неговата кола, като му предложил да го закара до гарата за 40 лв..

" Предупреди ме, че в България към този момент всичко е поскъпнало и транспортът ще ми коства 40 лв.. Скъпо било към този момент... дори хлябът коствал 1.80 лв.. За първи път употребявам таксиметрови услуги в София и нямах визия какъв брой коства, по тази причина се и съгласих ", споделя мъжът пред TrafficNews.bg.

Когато стигнали до гарата, сумата била много повече. Апаратът показвал 146 лв.. Тарифи на таксито имало, като те показвали, че транспортът коства по 0.88 лв. на километър и 0.70 - първична такса.

Наложило се клиентът да остави бакшиш, тъй като нямал точни, а водачът нямал да върне.

" Билетът от Англия до София ми струваше 64 евро, а за такси платих повече. С тези пари можеше да стигна и до Слънчев бряг. Искам да предупредя хората да внимават, с цел да не бъдат и те излъгани ", споделя пловдивчанинът.

Той не съумял да снима таксиметровият автомобил, само че запазил касовата записка. На нея се вижда, че е пропътувал 164 км. Разстояние, което е повече от това до Пловдив, а в действителност е единствено в границите на София.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР