Таксиджии искат затвор за копърки.Дори и еднократен превоз на пътници

...
Таксиджии искат затвор за копърки.Дори и еднократен превоз на пътници
Коментари Харесай

Таксиджии искат затвор за копърки

Таксиджии желаят затвор за копърки.

Дори и еднократен транспорт на пасажери без лиценз да води до влизане в пандиза, оферират от сектора на таксиметровите водачи.

Според тях страната е направила прекомерно малко за битката с нерегламентираните транспорти и в случай че не се раздвижи, ще има митинги на легалния отрасъл.

По данни на сектора в цялата страна най-малко 1000 водачи изкарват прехраната си с таксиметрови курсове на черно, като броя стига до 1500 в петък и събота.
Шофьорите, които нямат лиценз за таксиметров транспорт,
употребяват персонални коли, които не са регистрирани като таксиметрови коли.

Те употребяват няколко разнообразни мобилни приложения, посредством които клиенти си поръчват транспорт,
като сега най-популярни са Taxsee, Таxsee Driver, както и TUDA.
Водачи, намиращи клиенти посредством тях, могат да бъдат видени на „ стоянка “ пред съвсем всички нощни

клубове и огромни заведения в София, Пловдив, Варна и Бургас.

“Реално страната към този миг не е свършила нищо, с цел да отбрани регламентирания отрасъл.

Срещу нас стои голям бранш, който работи напълно в сивата стопанска система – не заплаща налози, осигуровки, административни такси.

Имало е моменти, в които един от всеки три курса в София бива изпълняван посредством тези нерегламентирани платформи “, сподели за „ Телеграф “ Кирил Ризов от Съюз „ Такси “.

Според сектора повода за безсилието на страната са елементарно заобиколимите текстове в Наказателния кодекс.

Там е заложено наказване затвор за транспорт на пасажери без лиценз, само че единствено в случай че това се прави „ по занимание “.
Според дефиницията на Национална агенция за приходите „ по занимание “ значи,
че обещано лице „ редовно, за придобиване на приход, прави избрани действия в собствен частен интерес “. По бит у нас пък за „ редовно “ се смята нарушаване над три пъти. Това значи, че с цел да бъде осъден даден лидер, той би трябвало да бъде заловен да вози пасажери на черно най-малко четири пъти. Това е и повода хващаните в такова нарушаване водачи да са безусловно единици годишно.

Сега от Съюз „ Такси “ оферират думата „ по занимание “ да отпадне от текстовете на закона. Така на процедура плануваното наказване от 1 до 3 години затвор ще може да се ползва и за лидер, заловен да транспортира пасажери без лиценз даже и единствено един път. От сектора плашат с митинги и в случай че депутатите не се заемат с промени в Закона за автомобилните транспорти, с които би трябвало да се утвърди краен период за въвеждането на новите таксиметрови апарати, които ще означават начален час върху касовия бон, с което се чака да се постави завършек на измамите с цената на курса.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР