Таксата смет за Община Рила се вдига с 30 процента,

...
Таксата смет за Община Рила се вдига с 30 процента,
Коментари Харесай

Таксата смет за община Рила се вдига с 30%

Таксата боклук за Община Рила се подвига с 30 %, само че единствено за физическите лица, семействата, взеха решение съветниците. То е поради възходящите разноски по сметосъбирането и превозването на боклука. Досега тя беше 9 промила от данъчната оценка на парцела, а за юридическите лица е 22 промила.

Размерът на таксата боклук за общината е избран в 8 категории - съгласно това дали обектът е в регулационния проект на селището, дали на територията се прави сметосъбиране, дали обектът е туристически, дали е почивна база и други

Общината с население към 2200 души генерира към 600 тона боклуци годишно, през цялата година отсам минават хиляди туристи и поклонници.

На територията е и Рилският манастир. Светата обител също заплаща такса боклук, само че отчасти, разясниха от общината. Не се заплаща за молитвените храмове – за централния храм, няколкото параклиса, костницата " Св. Лука " и други Но се заплаща за обекти със стопанска или комерсиална цел - помощното стопанство " Пчелина ", за туристическата база и други От 2011 година Рилският манастир има автомобил и светата обител сама прави сметосъбирането си, като го транспортира до депото в Благоевград.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР