Таксата от един лев за зареждане на телефон е обявена

...
Таксата от един лев за зареждане на телефон е обявена
Коментари Харесай

Искали пари за тоалетна в бар на плажа в Крапец

Таксата от един лев за зареждане на телефон е оповестена от "Крапец Бийч Бар " на видно за клиентите място. Това откри инспекция на Комисията за отбрана на потребителите във връзка информация в медиите, че заведението изисква възнаграждение за използването на тази услуга, оповестяват от пресцентъра на КЗП.

Начисляването на такса за използването на тоалетна от клиентите на заведението обаче е в нарушаване на наредбата за категоризация и за него ще бъде формиран акт в размер на 1000 лева Дадени са наставления за премахване на несъответствието, като инспекторите ще извършат следваща инспекция.

В хода на инспекцията инспекторите са открили и че в менюто на въпросния плажен бар са посочени цените и грамажите на предлаганите храни и питиета, което допуска, че изненади при поднасянето на касовия бон не би трябвало да има.

Експертите на КЗП припомнят, че начисляването на такси от вида "празен стол ", "празна паница ", "желание на клиента " и прочие е възможно, само че единствено в случай че – както в този случай – потребителят е бил авансово осведомен по подобаващ метод какъв брой ще му коства съответната услуга. Това може да стане посредством ценоразпис, в менюто, на осведомителна табела в обекта или посредством различен подобаващ прийом.

Плаж "Каваците ", на който по-рано през днешния ден парашут с двама души се откъсна от теглещата ги моторна лодка, е проверяван от Комисията за отбрана на потребителите, в това число и през този летен сезон, като е открито, че е налице цялата изискуема по закон предварителна информация за цените и разпоредбите, при които се дават тези услуги. По отношение сигурността компетенциите са на Главна дирекция "Гражданска въздухоплавателна администрация " и Изпълнителна организация "Морска администрация ". Апелът към търговците е да се съобразят с метеорологичните условия с оглед обезпечаване сигурността на клиентите при използването на услугите от подобен вид, а самите туристи да не поемат непотребни опасности за доза адреналин.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР