Такса за теглене от банкомат, която е достатъчно голяма сякаш

...
Такса за теглене от банкомат, която е достатъчно голяма сякаш
Коментари Харесай

Банкомати по Черноморието с безбожна такса - теглиш 800 лв., вземат ти такса 110 лв.

Такса за изтегляне от банкомат, която е задоволително огромна като че ли в действителност това съставлява самото изтегляне - за такава скандална скица. При това схемата е... законна, или най-малко по този начин излиза с оглед реакцията на публични институции.

Удръжката за услугата да получиш личните си пари може да стигне към 10-15% - в случай че ползваш банкомати ATM на " Euronet " по българското Черноморие. Ако тегленето е за по-голяма сума, тогава резултатът става изключително очевиден.

Читател твърди, че при опит да изтегли 800 лева се оказало, че таксата е 110 лева, а случката е от банкомат в Слънчев бряг. В региона банкомати на " Euronet " има още в Несебър и в Равда. Въпросът обаче е какви и какъв брой други банкомати има в съответните региони. Чисто субективни усещания на туристи са, че " естествените " банкомати са по-малко, до момента в който тези на " Euronet " са се нараснали през тази година.

В интернационалния уебсайт на " Euronet " се споделя, че компанията работи в 170 страни, като има 49 719 банкомати и е направила 4.7 милиарда преводи през 2019 година. Информацията в Търговския указател на България сочи, че сдружението " " е благосъстоятелност на " И Еф Ти Сървисис Холдинг Б.В. " - компания, записана в Холандия. Управители на " Юронет " са трима непознати жители - гръкът Димитриос Верикиос, унгарецът Андреа Валачай и американецът Рики Лий Уелър. В България компанията е записана с 2 лева капитал на адрес бул. " Мария Луиза " 9-11 в София.

Община Несебър твърди, че ревизира сигнала за безбожната такса. Но " Euronet " работи след подписан контракт тъкмо с общината. Разбира се, Община Несебър не може да въздейства на работната политика на компанията, само че управлява къде се разполагат банкомати - по процедура за преместваеми обекти и " съгласувана скица от Съвет на шефовете на " Слънчев бряг " АД, утвърдена от Министерство на туризма по Закон за устройство на Черноморското крайбрежие и прегледана от Комисия за поставяеми обекти в Община Несебър и издадено позволение за всеки обособен обект ".

Оказва се, че в Слънчев бряг (зона Изток т.е. на 650 000 кв. метра) има цели 7 банкомати на " Юронет Сървисис " ЕООД ". Извън зоната, стопанисвана от " Слънчев бряг " АД, в комплекса съществуват устройства, които са в частни парцели (хотели и други), както и на територия на Община Несебър, оповестяват още от сдружението.

От Съюза на притежателите в Слънчев бряг желаят общината да приключи договорите си с такива неточни към туристите компании, поради отрицателния имидж, който основава на курортния комплекс.

Какво споделят от Българска народна банка и Национална агенция за приходите -!
Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР