Такова чудо не е било в Битоля, споделиха местни журналисти

...
Такова чудо не е било в Битоля, споделиха местни журналисти
Коментари Харесай

Знаменателно посещение на български вицепрезидент и премиер в Битоля

Такова знамение не е било в Битоля, споделиха локални публицисти пред пратениците яна " Труд ". В града бе извърешен същински десант от български политици, пристигнали за откриването на културния център " Иван Михайлов ". По друго време дойдоха вицеперезидентът Илияна Йотова и министър председателят Кирил Петков. Тя - с конвой, в който бяха и депутатите Екатерина Захариева от ГЕРБ, Драгомир Стойнев от Българска социалистическа партия, външната министърка Теодора Генчовска, някогашната председателка на Народно събрание Цвета Караянечева. Към тях в Битоля се причисли и пристигналият с държавния хеликоптер министър председател Кирил Петков, съпроводен от ръководителя на ПГ на Политическа партия Андрей Гюров и премиерската съветничка Весела Чернева.

Културният център се намира на тясната улица " Рузвелтова " 1, която бе задръстена от български коли на ВИП гостите и десетки камери и микрофони на македонски медии.

Оказа се, че българси посланик не е стъпвал в Македония от 1918 до 1991 година когато идва първият дипломат в Скопие проф. Ангел Димитров. Само през 1963 година с позволение персонално на Тито в Скопие поради пагубното земетресение е бил посланикът ни в Белград Груди Атанасов, който е бил тогава доайен на дипломатическия корпус. Бългерски министър-председател е бил в Битоля по време на Втората международна война - Богдан Филов. И Андрей Ляпчев, който е родом от прилежащия град Ресен.

В улиците към Културния център се бяха събрали малобройни групи, които стачкуваха с познати антибългарски плакати. Много тежковъоръжени служители на реда бяха подготвени да отхвърлен провокации, само че до такива не се стигна.

Екипът на " Труд " подари на новооткрития център книги от поредицата " Вечните книги на България ", издание на КК " Труд "
- лирика и прозаичност на Христо Ботев, стихове на Димчо Дебелянов и " Жития и чудеса на български светци ".

Какво споделиха Илияна Йотова и Кирил Петков и особено за " Труд " почетният ръководител на Вътрешна македонска революционна организация Красимир Каракачанов - в последващи кореспонденции.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР