Такива документи се пишат заедно“, коментира бившият вътрешен министър Румяна

...
Такива документи се пишат заедно“, коментира бившият вътрешен министър Румяна
Коментари Харесай

Румяна Бъчварова: Всички разумни аргументи са в тази посока – по-добре е да има правителство

„ Такива документи се пишат дружно “, разяснява някогашният вътрешен министър Румяна Бъчварова сглобката, меморандума и препоръчаното назад съдружно съглашение на ГЕРБ пред бТВ.

„ Меморандумът е мнение на политическа мощ, той е по-скоро „ ние ви споделяме защо да се съгласите с нас “. Струва ми се, че и съдружното съглашение ще е същото “, сподели още Бъчварова.

По-късно денем се чака ГЕРБ да се съберат на национално заседание. Според Бъчварова „ стегнатият “ график на договаряния и взимане на решения преди ротацията не дават опция за диалози.

„ Най-важно е да има разговор сред сътрудниците. Всички рационални причини са в тази посока – по-добре е да има държавно управление “, добави Бъчварова.

Тя дефинира меморандума на ПП-ДБ като „ добре създаден “, като напомни, че ГЕРБ евентуално ще включат част от текстовете в съдружното съглашение.
„ Посланието, което беше изпратено към всички европейски страни беше, че нещо се случва тук и няма да има държавно управление “, сподели Бъчварова.

„ До този миг не е имало спор. Не е имало полемика за целите. Струва ми се, че това парцелиране на времето на 9 месеца не дава късмет за взимане на огромни решения “, сподели още тя.

Според нея, е било неточност Мария Габриел да се срещне с посланиците на Европейски Съюз и Съединени американски щати по вътрешно-политическа тематика.

Случаят с Мартин Божанов-Нотариуса има или умишлено подложен чадър, или е недооценен, сподели някогашният вътрешен министър. Румяна Бъчварова посочи, че по нейно време тя не е чувала за Нотариуса.

„ Ако поставяш чадър, това не става обществено известно и доста постоянно не стига до министъра “, сподели още тя.

„ Тези скрити, невидими мрежи, които се основават, на систематизиране на власт и персонално отношение – това е огромният проблем в България. Ние не знаем до каква степен е стигнал този развой на завладяване на страната “, сподели Бъчварова.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР