Такъв политически скандал с толкова участници България никога не е

...
Такъв политически скандал с толкова участници България никога не е
Коментари Харесай

Цитат на деня: Такъв скандал като този с ЧЕЗ не е имало от свалянето на Живков

Такъв политически скандал с толкоз участници България в никакъв случай не е имало от свалянето на Тодор Живков насам.

Това разяснява политологът Евгений Дайнов в предаването " 120 минути " по Би Ти Ви във връзка абсурда с продажбата на активите на ЧЕЗ в България. По думите му Гинка Върбакова, притежател на " Инерком България ", с която компания ЧЕЗ подписа контракт, е проговорила като политик Според него тя явно не играе сама и има някаква задоволително мощна опора.

" Тя реализира някаква договореност с Бойко Борисов, от което излезе много по-уверена като обществено наличие. Това, което чете в Народното събрание, беше чисто политическа тирада. За 48 часа тя стана от междинен бизнес човек от Пазарджик в човек, говорещ политически. Част от договорката с Бойко Борисов е включвала тя да може да проговори по политически метод ", счита Дайнов. " Това е квалифициран текст и той е политически, т.е. излиза от политически кръгове, допускам от ГЕРБ. Хората не проговарят по този политически метод, в случай че нямат авансово опит или написани авансово политически опорни точки ", добави политологът.

В четвъртък в Министерски съвет се състоя среща при премиера с Върбакова. След което тя даде изказване пред медиите, а по-късно същия ден бе на чуване на взаимно съвещание на парламентарните комисии по енергетика и надзор на специфичните разследващи средства.

По думите на Дайнов: " властта, в това число Бойко Борисов, е изпаднала в една смешна параноя, в която на всички места виждат заприказва, на никое място не виждат същински проблем, който да е почтено артикулиран от някого. Подозирам, че даже и Борисов в действителност не знае кои са " гадовете ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР