Така наречената дехидратирана вода, която е прекарала цялата нощ в

...
Така наречената дехидратирана вода, която е прекарала цялата нощ в
Коментари Харесай

Учени: Не пийте от оставена чаша с вода до леглото си през нощта

Така наречената обезводнена вода, която е прекарала цялата нощ в чаша до леглото, не е годна за пиянство

Имате ли навика да оставяте чаша вода до леглото си, с цел да я изпиете незабавно откакто се разсъните? Това е добре, тъй като утринното хидратиране на тялото ви го подтиква и форсира метаболизма ви. Но хладката вода, която стои цяла нощ в отворена чаша до леглото ви, не е най-хубавата напитка на празен корем.

Много се приказва за изгодите от пиенето на вода на празен корем. Навикът да посягаме към водата незабавно след пробуждане се отплаща с вярна хидратация, усъвършенстван метаболизъм и по-добро въодушевление. Но при едно изискване - водата, която пиете на празен корем, не би трябвало да е студена и би трябвало да е незамърсен.

Именно заради тази причина учените ви приканват да не пиете вода, която е стояла до леглото ви цяла нощ. Така наречената обезводнена вода, която е прекарала цялата нощ в отворена чаша до леглото, не е годна за пиянство. Пиенето на такава вода не е потребно за здравето, защото дружно с течността внасяме в организма и замърсители и микроорганизми, които виреят в спалнята, разкрива.

Прахът и мръсотията могат да се утаят на повърхността на водата. В чашата може да попадне и муха или друго насекомо, които придвижват доста заболявания. За да сте сигурни, че водата, която пиете заран, носи повече изгода, в сравнение с щета, пийте вода от затваряща се кана или бутилка. Още по-добре е да поставите затворен термос до леглото си, защото топлата вода е най-здравословна.

Каква температура на водата за пиянство заран е най-хубава?

Температурата на водата, която пиете всяка заран, е от голямо значение. Тя не би трябвало да е студена (и сигурно не напряко от хладилника) или прекомерно гореща. Оптималната температура на водата е близка до телесната температура на здравия човек, която, както е известно, е 36,6 градуса по Целзий.

Водата с тази температура най-ефективно подтиква работата на храносмилателната система и не охлажда организма. Това е изключително значимо през ранната пролет, в интервалите на отслабен имунитет и сезонни инфекции.

Пиене на вода на гладно - за какво е толкоз значимо?

Не забравяйте, че пиенето на вода заран е доста повече от това да промиете стомаха си и да утолите жаждата си. Естествено е, че заран изпитваме по-голяма жадност. По този метод тялото изисква това, от което се нуждае - вода.

Именно тя поддържа вярното действие на сърдечносъдовата система и подсигурява, че мозъкът, черният дроб и бъбреците, наред с другото, са в положение да отстраняват отпадъчните артикули от тялото.

Благоприятните резултати от пиенето на топла, чиста вода заран са многочислени. Ето най-важните позитивни резултати от пиенето на вода на празен корем:

Подобрен метаболизъм и по-стройна фигура

Навикът да се пие топла вода всяка заран контролира метаболитните процеси, форсира обмяната на веществата и метаболизма на мазнините и захарите. В резултат на това калориите, употребявани денем, ще се трансформират в сила по-ефективно и ще имате по-малък риск от отичане на корема, чревни проблеми, а в дълготраен проект - от затлъстяване и диабет.

Подобряване на имунитета

Изпиването на чаша топла вода на гладно ще трансформира тялото ви в среда, по-малко податлива на бактериални инфекции, и ще укрепи имунната ви система. Водата също по този начин ще донесе облекчение при възпаления и инфекции. Ето за какво лекарите постоянно споделят на болните хора да пият повече вода.

По-млада и по-стегната кожа на лицето

Пиенето на топла вода заран форсира процеса на регенерация на клетките на кожата и епидермиса, което я прави по-стегната и изглеждаща по-млада.

Облекчаване на болката при мигрена

Редовното пиянство на вода заран оказва помощ да се справите с главоболието и болките в корема, както и с невралгията и мъчителните конвулсии, да вземем за пример по време на менструация при дамите.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР