Така наречената дъбова сватба - 80 години брак, е рядко

...
Така наречената дъбова сватба - 80 години брак, е рядко
Коментари Харесай

Дъбова сватба – най-възрастната двойка в света празнува 80 години брак

Така наречената дъбова женитба - 80 години брак, е рядко срещано събитие, което обаче на 22 декември 105-годишната Шарлът и 106-годишният Джон Хендерсън са на път да отбележат, съобщи „ Уошингтън Поуст “. Съпрузите, устоели на житейските провокации от този момент до наши дни, печелят купата на най-възрастната жива двойка от международните върхове на Гинес.

Всичко стартира през далечната 1934 година, в Тексаския университет, когато младежите сядат един зад различен в лекция по зоология. Двамата незабавно се харесват, само че скорошната женитба е невъзможна на фона на Голямата меланхолия в Съединени американски щати, по тази причина се залавят за работа – тя като преподавател, а той – като треньор по футбол и баскетбол. Така през 1939 година, малко след началото на Втората международна война, Шарлът и Джон подписват брак в наличието на двама души, а по-късно отпътуват за меден месец в Сан Антонио.

Двойката няма деца, само че сега е настанена в старешки дом, който провежда огромно тържество в чест на дългогодишната обич.

Източник: Мениджър Нюз

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР