Така изглежда домът-мечта на кралица Камила – голям дворец на

...
Така изглежда домът-мечта на кралица Камила – голям дворец на
Коментари Харесай

Тъгата на кралицата: Изоставената италианска вила, в която Камила прекарва детството си

Така наподобява домът-мечта на кралица Камила – огромен замък на окъпан от слънце рид в Тоскана със спираща дъха панорама към град Флоренция. Кралицата прекарва детските си ваканции тук с брат си Марк и сестра си Анабел, играейки на гоненица в големите стаи с стенописи и тичайки на независимост в просторната градина, осеяна с антични скулптури.

Вила дел'Омбрелино, в миналото населявана от италианския академик Галилео Галилей през 16 век, е издигната през далечната 1372 година



Имотът е купен преди 100 години с пари, които крал Едуард VII завещава на любовницата си Алис Кепел – прабабата на Камила. По време на пребиваването на Алис там мястото се трансформира в магнит за европейските кралски особи. Тричасови обеди на терасата се обслужвали от талази от прислуга, тапите от шампанско хвърчали във въздуха, а клюките били единствено за хора с купа.

 камила Getty

„ Омбрелино обслужваше фантазиите за статус на госпожа Кепел “ , спомня си неин другар – и в действителност животът ѝ в този италиански парадайс не бил нищо друго с изключение на кралски двор в заточение.

Сега голямата постройка лежи празна и изоставена, с ръждясали врати и олющена багра – скелетът на замък, който никой не желае. От 20 години никой не живее там. Имотът обаче е на пазара – може да е ваш единствено за £23 милиона.

 f Wikimedia Commons

И до през днешния ден Камила съжалява за обстоятелството, че майка ѝ Розалинд Шанд е взела решението да го продаде през 1972 година При посещаване във Флоренция преди няколко години Камила каза на журналистката Ребека Инглиш от Daily Mail: „ Това е такава покруса. Чувствам, че би трябвало да стартира акция за противоположното му изкупуване. "

Тези нейни думи дадоха началото на вълна от злословия в античния италиански град, че Камила разчита на брачна половинка си Чарлз да добави Омбрелино към огромното му портфолио от парцели. Но наподобява, че Чарлз не е решил да бръкне в кралския портфейл и да купи детската фантазия на брачната половинка си. От този ден до през днешния ден мястото остава пусто и изоставено.



„ Никой не желае да купи вила дел'Омбрелино “ , споделя съсед на хълма Белосгард, където се намира парцелът. „ Имотът е комерсиална злополука. Никой не желае да живее там. Долу има големи стаи с високи тавани, до момента в който горе има по-малки стаи, само че по-малко на брой – две всекидневни за всяка спалня – и всичко това е доста непрактично. “

 f Wikimedia Commons

Съседът продължава: „ Градините са проектирани от известния Сесил Пинсент и съдържат сбирка от дървета от цялостен ​​свят. Имаше азалии в големи теракотени саксии – само че дърветата ги няма и вандали унищожиха вазите с азалии. Когато госпожа Шанд продаде парцела, постройката беше отдадена чартърен на известното Gran Caffè Doney, където богатите и известните се събираха във Флоренция, само че в никакъв случай не се реалокира там. В последна сметка постройката беше поета от Deutsche Bank и стаите бяха пренаети като офис пространство на разнообразни компании, в това число Brooks Brothers. Те бяха домакини на някои конференции, събития и приеми там – само че в последна сметка затвориха мястото и то остана празно повече от 20 години. “



След гибелта на Алис Кепел през 1947 година къщата е наследена от втората ѝ дъщеря Вайълет Трефусис, чието бягство с партньорката ѝ, писателката Вита Саквил-Уест, шокира лондонското общество през 20-те години на предишния век и принуждава госпожа Кепел – която към този момент е в спор с кралския двор, тъй като тогавашният крал, Джордж V, не я одобрява – да напусне Великобритания.

 f Wikimedia Commons

Въпреки това Алис поддържа постоянен апартамент в хотел Риц в Лондон, с обилие от прилежащи пространства за личния състав, и се мести там за непрекъснато по време на войната. Говори се, че Омбрелино е бил употребен за изтезания на пандизчии от германците след капитулацията на Италия през септември 1943 година и преди август 1944 година, когато Флоренция е освободена.

Ако е било по този начин, то госпожа Кепел в никакъв случай не е разбрала. Тя се завръща в Омбрелино през 1946 година и там, година по-късно, умира от цироза на черния дроб. Нейният изстрадал брачен партньор Джордж, който бил изтърпял многото изневери на жена си, беше толкоз разрушен, че умрял там два месеца по-късно. Така че къщата има богата история. И всичко това може да е ваше единствено за £23 милиона.
 Когато повече не криеш любовта си: Чарлз и Камила от началото на хилядолетието до през днешния ден  Когато повече не криеш любовта си: Чарлз и Камила от началото на хилядолетието до през днешния ден  Когато повече не криеш любовта си: Чарлз и Камила от началото на хилядолетието до през днешния ден  Когато повече не криеш любовта си: Чарлз и Камила от началото на хилядолетието до през днешния ден
За още полезнa и любопитна информация, харесайте страницата нa Edna.bg във Facebook  , последвайте ни в Instagram  , намерете ни в TikTok  .
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР