Така дългоочакваното затопляне на времето е вече факт и ние

...
Така дългоочакваното затопляне на времето е вече факт и ние
Коментари Харесай

Да живеят маслата - тайната на шоколадовия загар

Така дълго чаканото стопляне на времето е към този момент факт и ние оптимално се възползваме от жарките лъчи на слънцето, с цел да се сдобием с шоколадовия тен, за който от дълго време мечтаем.

Едни припичайки се по басейните, други с коктейл в ръка на обичаната Градина, а трети в Гърция, само че всяка до една от Woman-ките е въоржена с натурално масло за загар.

Защо ли? Защото натуралните масла освен са лишени от парабени, само че и дейно подтикват производството на меланин. А като бонус подхранват кожата по непостижим метод.

А на кои масла по-конкретно да заложите, в случай че желаете да се радвате на хубав и здравословен загар, може да видите в идващите редове:

Какаово масло

Започваме с какаовото масло. То има невисок натурален фактор - сред 4 и 6, и заради това би трябвало да се употребява от дами, които към този момент са натрупали известно количество загар.

Този тип масло оказва помощ за по-интензивното почерняване, активирайки меланина в тялото. Освен това обаче то има и мощни хидратиращи и подхранващи свойства - регенерира кожата, надълбоко я хидратира, възстановява естествения й искра.

Кокосово масло

Този тип масло има лек слънцезащитен фактор към 5SPF и е идеално средство за почерняване. Другият фактор е, че е доста уместно и за нанасяне върху кожата след слънце, защото овлажнява в дълбочина, връщайки й мекотата и еластичността.

Сусамово масло

То има невисок слънцезащитен фактор - към 2, и заради това е уместно още веднъж за дами, натрупали слънчеви лъчи.

Според източните нации сусамовото масло е елексир на хубостта, защото има антиейдж резултат и като се изключи че подмладява, също по този начин омекотява кожата.

Малиново масло

Този вид масло е богато на омега 3 и омега 6 мастни киселини, което го трансформира в съвършен избор за хидратация на кожата през летните месеци. За разлика от артикули по козметичните магазини, които запушват порите, малиновото масло остава кожата да диша.

Специфичното при него е, че се всмуква добре, само че след нанасянето му кожата остава леко мазна. Това го трансформира в съвършеният вид за суха кожа.

Друго доста особено за маслото от малинови семки е, че то е с извънредно висок натурален фактор. Според някои източници е 25, а съгласно други даже доближава до 50. Но е значимо да се означи, че слънцезащитният фактор зависи значително от чистотата на маслото.

Масло от авокадо

Маслото от авокадо защищава кожата от UV-лъчите, само че факторът му е дребен – едвам четири. Затова не е целесъобразно да го употребявате, в случай че за първи път за сезона се излагате на слънце.

Маслото от авокадо е идеално освен поради способността си да притегля слънчевите лъчи, само че и тъй като подхранва кожата.

Богато е на витамини, които връщат мекотата на сухата кожа, и на антиоксиданти, които се борят със свободните радикали, като по този метод понижават признаците на стареене на кожата. /woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР