„Така че за мен това е едно административно мероприятие, което

...
„Така че за мен това е едно административно мероприятие, което
Коментари Харесай

Христо Иванов за прокурорския протест: Административно мероприятие

„ Така че за мен това е едно административно мероприятие, което за жалост единствено демонстрира за какво българското общество продължава да няма доверие, че българските прокурори имат задоволителна професионална самостоятелност, с цел да им се подсигурява размерът от власт и самодейност, които те желаят “ – по този начин ръководителят на ПГ на „ Демократична България “ Христо Иванов разяснява пред публицисти в Народното събрание митинга на прокурори в София и страната против премахването на профилираното правораздаване и други предлагани промени в системата.

„ Този митинг е следващият, проведен административно от прокуратурата и е време българските прокурори, в случай че желаят обществото да има доверие да упражняват голямата власт, която имат, да покажат същинска самостоятелност, в това число от йерархията, която ги провежда “, сподели още Иванов, представен от Българска телеграфна агенция.

Той означи, че работа на Народното събрание е да уреди статута на правосъдната власт и да одобри съответното законодателство и това не може да бъде интервенция в самостоятелната правосъдна власт, тъй като по този начин работи демокрацията.

Той означи, че необятен спор по тематиката за профилираните съдилища има от 2011 година Това, което желаеме да създадем, е един закон, който да се ползва еднообразно към всички, без значение кой какъв е. Оттам нататък стандартните съдилища и прокуратури да си правят работата, добави ръководителят на ПГ на „ Демократична България “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР